Index Vakbarát Hírportál

Bolgár bokszoló lesz Joshua következő ellenfele

2017. augusztus 29., kedd 13:07

Vlagyimir Klicsko váratlan visszavonulása óta biztos volt, hogy mégsem lesz visszavágója Joshua és Klicsko április végi meccsének, kedden azonban végre az is kiderült, hogy a brit bokszoló legközelebb az ellen a bolgár Kubrat Pulev ellen lép majd ringbe, akit az IBF kötelező kihívóként rendelt neki – írja a GMS.

Ez sokak számára talán csalódás lehet, hiszen az áprilisi mérkőzés az utóbbi évek leglátványosabb világbajnoki csatáját hozta a nehézsúlyban, Pulevet azonban hiba lenne lebecsülni. A 36 éves bolgár 26 meccséből mindössze egyszer kapott ki, éppen Klicsko ellen 2014-ben, emellett pedig 13 alkalommal tudott KO-val győzni. Valószínűleg emiatt örül Eddie Hearn, Joshua meccsszervezője is, aki azt mondta, elégedett, hogy végre hivatalos a mérkőzés.

Hearn korábban a SkySports-nak elmondta, mikor kiderült, hogy az IBF azzal a feltétellel törölte el a Klicsko elleni visszavágót, hogy ha nem ő, akkor mindenképpen Pulev kell, hogy ringbe lépjen Joshua ellen, így már akkor elkezdtek tárgyalni a bolgár meccsszervezőjével. Hozzátette azt is, hogy kicsit mindig aggódott, hogy Klicsko kora miatt bármi közbejöhet, így jó, hogy sikerült pontot tenni az ügy végére.

A két bokszoló a Cardiffben található Millenium Stadionban csap majd össze, Hearn pedig azt reméli, hogy sikerül megtölteni azt. A meccs abszolút favoritja természetesen a 19-0–s mérleggel rendelkező Joshua lesz, aki eddig minden alkalommal kiütötte ellenfelét és sosem jutott még el a 12. menetig.

Rovatok