Index Vakbarát Hírportál

A boksz nehézsúlyú bohóca visszatérhet

2017. december 12., kedd 19:07

A korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Fury megegyezett a brit doppingellenes ügynökséggel, az UKAD-dal. Büntetésének kezdetét visszadátumozták, így Fury jövőre már újra bokszolhat. 

Fury 2015 novemberében Vlagyimir Klicsko megverésével vált világszenzációvá, az őrült akcióiról is elhíresült bunyós azonban nem tudta bebizonyítani, hogy a sportága zsenije, mert a 2016 nyarára tervezett visszavágóra nem állt ki.

Sérülésre hivatkozott, de később kiderült, hogy 2015 februárjában Furynél és unokatestvérénél, Hughie Furynál is anabolikus szteroidot, nandrolont találtak egy doppingellenőrzésnél. Az UKAD elég sokat kivárt, csak 2016 júniusában indított eljárást ellenük. Fury mindent tagadott, azt valószínűsítette, hogy egy vaddisznókan húsa miatt lett magas a férfi nemi hormonszintje. Ezzel a védekezéssel persze semmire sem ment. Később aztán arról beszélt, hogy depressziós lett, iszik és drogozik.

Fury egy kompromisszumos megoldással viszont esélyt kapott arra, hogy visszatérjen a ringbe. Mivel Fury nem meccsel 2015 november óta, az UKAD elfogadta, hogy 2015 decemberétől kezdődjön a doppingolásért járó kétéves eltiltása. Ez a két év mindjárt le is jár, így Fury készülhet első meccsére. Twitteren máris kihívta az IBF- és WBA-bajnok Anthony Joshuát.

Rovatok