Index Vakbarát Hírportál

Borzasztó nagy KO-val jelentkezett be vb-címért Povetkin

2018. április 1., vasárnap 00:22

A WBA egykori nehézsúlyú bajnoka, az orosz Alekszandr Povetkin brutális KO-val győzte le a brit David Price-t a WBA és a WBO interkontinentális bajnoki övéért folyó meccsen, ami az egyik felvezetése volt az Anthony Joshua-Joseph Parker világbajnoki meccsnek. Utóbbit Joshua nyerte egyhangú pontozással.

A jó ütőerejű Povetkin esélyesként lépett a ringbe, Price nem is sokáig tudta tartani magát, már a harmadik menet elején a padlóra került. Elég gyorsan kitisztult, a menet végén már ő rendítette meg Povetkint, rá is számoltak az oroszra.

A negyedik menet pihenősebb volt, az orosz inkább testre dolgozott, az ötödikben Povetkin jött megint előre, először egy jobb horoggal fogta meg Price-t. A leszálló ágban lévő brit ezt még kibírta, de Povetkin gyorsan ráment, aztán egy brutális balossal küldte padlóra, nem is számolt rá a mérkőzésvezető, azonnal befejezettnek nyilvánította a meccset.

A korábban csak Vlagyimir Klicskótól kikapó Povetkin ezután a meccs után világbajnoki övért is bokszolhat. Joshuát hívhatja ki, de előtte még Dillian Whyte-tal mérkőzhet meg júniusban.

Az est főmeccsét, két veretlen nehézsúlyú, a Vlagyimir Klicskót is legyőző, 19 KO-győzelemmel érkező brit Joshua és a WBO bajnoka, a 24 győzelméből 18-at KO-val szerző új-zélandi Parker vívta. Utóbbi kevésbé iskolázott bokszoló, de gyorsaságában és ütésállóságában bízott, reménykedett benne, hogy megrogyaszthatja a 12 menetes meccs vége felé Joshuát.

A két bokszoló óvatosan, takarékosan kezdett, de már ekkor látszott, hogy Joshua feltartó ütései és akciói pontosabbak. A negyedik menetben fokozódott a tempó, nyílt ütésváltásokba is belementek, de nem bontakozott ki látványos csata. Ezt a sokszor közbelépő mérkőzésvezető is hátráltatta.

Joshua sorra elhozta a meneteket, Parker csak egyszer-egyszer tudott megvillanni, nem tudta igazán zavarba hozni ellenfelét, aki az utolsó menetekre is állóképes maradt. Taktikus bokszával megvédte a WBA, IBF és IBO öveit, és most már a WBO-nál is ő a világbajnok. Parker pedig azt mondhatja el magáról, hogy ő az első profik bokszoló, aki végig állva maradt egy Joshua elleni meccsen.

Rovatok