Index Vakbarát Hírportál

Az év legvéresebb bokszmeccsén be kellett dobni a törölközőt

2018. július 1., vasárnap 12:33

Az év egyik legjobb, de mindenképpen a legvéresebb meccsét vívta egymással két váltósúlyú bunyós szombat éjjel Oklahoma Cityben. Az ausztrál Lenny Zappavigna és az amerikai Alex Saucedo az abszolút bevállalós, nyílt bunyót választotta, teljesen szétverték egymást. Végül a hetedik menetben Zappavigna technikai KO-val nyert.

A meccs a negyedik menetben lett igazán látványos, amikor Zappavigna teljesen felpörgött és bokszzsákot próbált csinálni az ellenfeléből. Az abszolút nyílt pofozkodásban folyamatosan küldte a sorozatokat Saucedo fejére, aki igazán keményen állt a pofonokat. Zappavigna is kapott néhány ütést, fel is repedt a szemöldöke, amiből folyni kezdett a vér. Ezt a menetet máris a év legjobbjai között emlegetik.

Az ausztrál sebe ellenére folytatta, de Saucedo igyekezett kihasználni ezt a sérülést, a bal szemöldökére próbálta bevinni az ütéseket. Zappavigna alig látott a szemébe folyó vértől, végül a szorítójából a hetedik menetben dobták be a törölközőt. Már addig sem sok értelme volt a mészárlásnak. (Erős idegzetűek itt nézhetik meg, milyen szörnyű állapotba került Zappavigna.)

A vér mindenhová odafröccsent, a ring padlója oda lett, a bokszolók testét is beborította, de még a közvetívés kamerája is került. Ahogy az egyik szakértő megjegyezte, az első sorokban ülő nézőknek esőkabátokat kellett volna osztani, hogy tiszták maradjanak.

Rovatok