Index Vakbarát Hírportál

Pacquiao kilenc év után nyert újra KO-val

2018. július 15., vasárnap 13:34

A hamarosan negyvenéves Manny Pacquiao kilenc év után tudott újra KO-val nyerni bokszmeccsen. Az argentin Lucas Martin Matthysse legyőzésével a WBA világbajnoki övét is megszerezte.

A karrierje csúcsán már bőven túllévő Pacquaio a Jeff Horntól elszenvedettt pontozásos veresége óta és egy év elteltével most először meccselt újra. A váltósúly világbajnoki címéért a 39 győzelemmel (36 KO) és 4 vereséggel érkező Matthysse-szal küzdött.

A Fülöp-szigeteken szenátorként is dolgozó Pacquaio a kezdéstől dominált a meccsen, gyors ütéseire nem nagyon tudott reagálni az argentin. Matthysse először a harmadik menetben került padlóra.

Az ötödik menetben is rá kellett számolni, több komoly ütést beszedett Pacquaiótól, már ekkor sem volt biztos, hogy folytatja. Matthysse végül húzta még egy kicsit, a hetedik menetben aztán egy újabb felütés után már kihirdették a technikai KO-t.

Pacquiao utoljára 2009-ben nyert KO-val, akkor Miguel Cottót ütötte ki, és életében most először nyert a WBA-nál világbajnoki övet.

Rovatok