Index Vakbarát Hírportál

Megvonta Erdei Zsolt elnök aláírási jogát az elnökség

2018. október 25., csütörtök 14:41

Szerdán tartott rendkívüli ülést a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ), melyen az elnökség megvonta az aláírási jogot az elnök, Erdei Zsolttól - írja az Ns.hu.

A szervezetnél 348 millió forintos hiány mutatkozik, amire senki nem tud magyarázatot adni, az elnök és az elnökség sem, így elvették az egyik legfontosabb jogkört Erdeitől. Megtehették, mivel egymás után két évben veszteséges a MÖSZ: tavaly -50 millióval, idén -348-cal zártak.

A helyzet megoldása több mint problémásnak tűnik. Idén a Duna Arénában junior-vb-t rendeztek, állítólag az vitte csődközelbe a szövetséget. Emiatt két hete vizsgálatot indítottak házon belül. Erdei akkor hosszabb interjút adott a 24.hu-nak, melyben elmondta:

Illetve közölte, ha ezek után az elnökség úgy látja jónak, vegye el tőle a legfontosabb jogokat - ez történt meg ezen a héten.

A boksz 2013-ban került a 16 kiemelt sportág közé, rögtön az első évben 295 millió forintot kapott az államtól. Utána évente nagyjából ennyit, könnyű kiszámolni, több mint egymilliárdot költött eddig az állam a bokszra, ezek után minimum furcsa, hogy a működésképtelenség határára sodródjanak.

Egyelőre nem tudni, a szervezet hogyan működik tovább, de az biztos, hogy jövő nyáron Magyarország ifjúsági bokszvilágbajnokságot rendez.

Az ökölvívás a hetedik legeredményesebb magyar sportág, 10 aranyérmet nyert az olimpiákon, mindössze két versenyzőnk veszített a döntőben. Igaz, a legutóbbi aranyat még Kovács István szerezte 1996-ban, most pedig már az siker, ha egy-két győzelmet elérnek bokszolóink.

(Borítókép: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt)

Rovatok