Index Vakbarát Hírportál

Ókori arénában pótolhatják az elmaradt bokszgálát

2020. május 7., csütörtök 14:53 | aznap frissítve

A nehézsúlyú brit bokszoló, Anthony Joshua következő mérkőzését Horvátországban, a pulai amfiteátrumban rendezhetik, írja a BBC.

Az IBF, a WBA és WBO szervezetek nehézsúlyú címeit birtokló Joshua eredetileg június 20-án bokszolt volna a bolgár Kubrat Pulevvel a Tottenham stadionjában rendezett gálán, de a koronavírus-járvány miatt törölték az eseményt, és eddig még nem találtak új időpontot és helyszínt az összecsapásnak.

Úgy tűnik, ez utóbbit már sikerült megtalálni. Pulev menedzsere, Ivaylo Gotsev azt mondta, hogy egyeztetnek arról, hogy a pulai, római kori amfiteátrumban legyen a gála. A brit profi ökölvívást felügyelő szervezet (BBBofC) jelenleg felfüggesztette a bokszmeccsek rendezését Nagy-Britanniában, és úgy terveznek, hogy júliustól csak zárt ajtók mögötti összecsapások jöhetnek.

Joshua promótere, Eddie Hearn azt mondta, csak utolsó lehetőségként tekintenek a nézők nélküli világbajnoki címmeccsre. Gotsev szerint ezért lenne ideális választás a pulai aréna, mert a biztonsági előírások betartása mellett, oda akár nézőket is be lehetne engedni. „Kölcsönös megállapodásra van szükségünk, hogy a feltételek mindkét fél számára előnyösek legyenek. Bulgáriában nem rendezhetjük meg az összecsapást, mert azt Joshua nem fogadná el” – mondta Gotsev.

Az amfiteátrumot időszámításunk előtt 27-ben kezdtél el építeni, és időszámításunk szerint 67-ben fejezték be. Jelenleg ez a hatodik legnagyobb fennmaradt római kori aréna, ahol gyakran tartanak koncerteket és sportrendezvényeket.

Joshua és Pulev 2017-ben már majdnem bokszoltak egymással, ám az akkor 36 éves bolgár bokszoló ideiglenesen visszavonult vállsérülése miatt. Pulev profi pályafutása során 29-ből 28 meccset nyert meg, 14-et kiütéssel. Az egyetlen vereségét Vlagyimir Klicskótól szenvedte el 2014. november 15-én.

A 30 éves, olimpiai bajnok Joshua eddig 24 profi meccsen bokszolt, ebből 23-at nyert meg. 2019. június 1-jén kikapott az amerikai Andy Ruiztól, ám az év végén Szaúd-Arábiában legyőzte őt, és visszaszerezte a címeit.

Rovatok