Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra látogat minden idők egyik leghíresebb sportolója

2023. december 11., hétfő 12:10

Egy igazi bokszlegenda, Roy Jones Jr. lesz a díszvendége a szerdán kezdődő, századik Papp László ökölvívó magyar bajnokságnak, melyre több mint kétszázan neveztek.

A jubileumi ob-nak a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont, s amint az a magyar sportági szövetség (MÖSZ) hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, a MÖSZ igyekszik emlékezetessé varázsolni a centenáriumi bajnokságot.

A „legnagyobb dobás” egyértelműen Roy Jones Jr. érkezése, akit az ob főszponzorának, a Hell Energy Drinknek sikerült Magyarországra csábítania.

A profik között négy kategóriában, középsúlyban, nagyközépsúlyban, félnehézsúlyban és nehézsúlyban is világbajnoki címet nyert sztár pénteken Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral megkoszorúzza Papp László Gesztenyéskertben álló szobrát, majd a pénteki elődöntőket és a szombati finálékat a helyszínen tekinti meg, ahol aláírást és közös fotót is lehet majd tőle kérni.

Juhász Roland, a MÖSZ-t jelenleg irányító ügyvivő testület tagja beszélt arról, hogy a nevezések alapján kijelenthető, a klubok is átérzik a századik bajnokság rangját, mivel rengeteg, több mint kétszáz nevezés érkezett a szövetséghez.

„A legjobbak közül mindenki leadta a nevezését. Azt tudni kell, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyek már itt vannak a nyakunkon, az első február végén kezdődik Milánóban, a másik pedig áprilisban lesz. A magyar bajnokság pedig gyakorlatilag az utolsó és legfontosabb válogatóverseny ezekre a viadalokra” – jelentette ki Juhász Roland, aki rendkívül örömtelinek nevezte, hogy már két kvótája van a párizsi olimpiára Magyarországnak Hámori Luca és Kovács Richárd révén, előbbi ráadásul történelmi kvalifikációt szerzett, mivel magyar női versenyző még nem indulhatott olimpián.

A századik országos bajnokság első két napján jelképes, százforintos összegért lehet belépőket vásárolni. Az így befolyt összeget Katona Olivér, egy SMA-ban szenvedő kisfiú megsegítésére ajánlja fel a szövetség, Juhász Roland pedig jelezte, hogy további felajánlásokat is szívesen fogadnak. Az elődöntőkre és a finálékra 2500 forintért lehet bejutni a csarnokba.

A pénteki és szombati jegybevételeket pedig a MÖSZ a jövő évi olimpiai kvalifikációs felkészülésre és versenyeztetésre fordítja. Újítás, hogy támogatói asztalokat állítanak fel a ring közelében, a befolyó összeget pedig az utánpótláscsapatok versenyeztetésére és edzőtáboraira fordítja a MÖSZ, írja az MTI.

A szerdai program a megnyitó után 15 órakor kezdődik, majd csütörtökön és pénteken 11 órától zajlanak a mérkőzések, szombaton pedig a döntők első programját 11, a másodikat 18 órától kezdik. A versenyt a szövetség Facebook-oldalán keresztül élőben lehet majd követni, a szombati finálékat pedig az M4 Sport élőben vagy csúsztatva tűzi képernyőre.

Rovatok