Index Vakbarát Hírportál

Szász Kitti újra freestyle-világbajnok

2012. szeptember 23., vasárnap 10:42

Magyar sikert hozott a Red Bull Street Style 2012-es freestyle-vb döntője az olaszországi Leccében. A lányok versenyében Szász Kitti lett az első, ezzel megvédte világbajnoki címét.

A versenyt a leccei anfiteátrumban rendezték, 187 kvalifikációs torna után 50 ország 4890 freestyle-osa jutott el a döntőbe. A versenyen két világbajnok futballista, Filippo Inzaghi és Fabio Cannavaro is szerepet vállalt.

Szász előbb az olasz Laura Biondit győzte le az elődöntőben. Sima siker volt, egyedül Inzaghi szavazott honfitársára.

A döntőben a Melody Donchet következett, akivel Szász már a csoportkörben is összecsapott. Ezúttal a magyar lány bizonyult jobbnak. Bokszmeccseken szokásos koreográfia szerint hirdettek bajnokot. Inzaghi Sász Kitt kezét emelte a magasba.

A fiúknál új győztest avattak, a japán Tokuda Kotaro nyert. A korábbi vb-4. Kárászi Roland ezúttal nem jutott tovább a selejtezőből a legjobb tizenhat közé.

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, ez alatt az idő alatt mutathatják be mozgássoraikat. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Rovatok