Index Vakbarát Hírportál

Szörnyethalt az egyik legjobb madárember

2014. április 1., kedd 10:27

Egy ugrás után életét vesztette a világ egyik legjobb szárnyasruhás ugrója a hétvégén, az új-zélandi Dan Vicary, aki társaival egy helikopterből ugrott ki. 

A baleset a Luetschental-völgyben történt Bern közelében, mire az orvosi segítség megérkezett a helyszínre, a világ második legjobbjaként számon tartott Vicaryn és társán, a francia Ludovic Woerth-en sem lehetett már segíteni. Egy harmadik férfi, akinek nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra, súlyos sérüléseket szenvedett, ő kórházban van. A hírek szerint egy alpesi legelőre zuhantak.

A harminchárom éves Vicary és felesége Svájcban éltek, nemrég ünnepelték harmadik házassági évfordulójukat. Bázisugrást oktattak, volt egy boltjuk is, melyben felszereléseket árultak. A nő azt nyilatkozta a baleset után, férje fantasztikus ember volt, aki a 2004-es Sri Lanka-i cunami után emberéleteket mentett. 

Hamvait Svájcban, Új-Zélandon és a tengerben szórják majd szét. 

A szárnyasruhás ugrás az egyik legveszélyesebb extrémsport, évente közel húsz ember veszíti életét. Tavaly a legnagyobb magyar név, Kováts Viktor halt meg miközben a wingsuit-világbajnokságra gyakorolt. Az eseményt szervező World Wingsuit League akkor azt mondta, az ugró hibázott.  

Rovatok