Index Vakbarát Hírportál

Mányoki Attila világcsúcsot ért el a hosszútávúszók legkeményebb versenyén

2019. augusztus 26., hétfő 23:18 | aznap frissítve

Mányoki Attila hosszútávúszó sikeresen átúszta az Északi-csatornát, ezzel teljesítette az Ocean's Seven sorozatot, közölte hétfő este Facebook-oldalán a zalaegerszegi sportoló. Mányoki az az észak-írországi Donaghadee-ból indulva 12:11:20 óra úszás után ért partot a skóciai Portpatricknál.

A csapattól kapott helyszíni információk alapján a hét, rendkívül nehéz feladatból álló Ocean's Seven sorozat összidejét tekintve - 64:33:05 óra – Mányoki Attila világrekordot döntött, és ő lett a 18. a világon, aki teljesíteni tudta a sorozatot, írja az MTI.

A hét csatornaátúszásból álló Ocean's Seven sorozatból már csak ez az egy állomás hiányzott Mányokinak, tavaly ilyenkor is nekivágott az extrém kihívásnak, de akkor fel kellett adnia a kísérletet. A sorozatban az Északi-csatorna mellett az Új-Zéland Északi-szigete és Déli-szigete között fekvő Cook-szorost, a hawaii Molokaʻi-csatornát, a Spanyolország és Marokkó között található Gibraltári-szorost, a Nagy-Britanniát és Franciaországot elválasztó La Manche-csatornát, a Los Angeles-i Catalina-csatornát, japán Honsú és Hokkaidó szigetek közötti Cugaru-csatornát kell átúszni.

Az Ocean's Seven az hosszútávúszásban a hegymászók közötti Hét Hegycsúcs-kihívás megfelelője.

Rovatok