Index Vakbarát Hírportál

Kubica kizárva, 1 pont Schumachernek

2006. augusztus 6., vasárnap 21:10

Törölték a BMW-s Robert Kubica eredményét a Magyar Nagydíj után, mert autójának tömege az ellenőrzésen két kilogrammal a súlyhatár alatt volt. Michael Schumacher így feljött a nyolcadik helyre, és egy ponttal csökkentette hátrányát a világbajnokságban. A hetedik a másik ferraris, Felipe Massa lett.

Kizárták a leintés után Robert Kubicát, a BMW pilótáját a Magyar Nagydíjról, mert a verseny után kiderült, hogy autója két kilogrammal a súlyhatár alatt volt. A lengyel pilóta így elveszíti hetedik helyét, Felipe Massa kerül a helyére a végeredményben, és a kiesett Michael Schumacher jön föl nyolcadiknak, azaz kap egy pontot. A BMW nem fellebbezett a diszkvalifikálás ellen.

A Magyar Nagydíj pontszerzői a kizárás után
1 J. Button Honda 1:52:20.941
2 P. de la Rosa McLaren + 30.837
3 N. Heidfeld BMW + 43.822
4 R. Barrichello Honda + 45.205
5 D. Coulthard Red Bull + 1 kör
6 R. Schumacher Toyota + 1
7 F. Massa Ferrari + 1
8 M. Schumacher Ferrari + 3

Az újonc Kubica remekül futott, egyszer kipördült, és összetörte a kocsiját, de a boxban új első légterelőt kapott, és a pályán a két pontot érő helyig jött előre.

Michael Schumachernek különösen eseménydús versenye volt, kocsija kétszer összeért Giancarlo Fisichella Renault-jával, egyszer neki is elrepült a szárnya, egy alkalommal kicsúszott, a hajrában Nick Heidfelddel koccant.

Utóbbi miatt fel kellett adnia a versenyt, mert megsérült a Ferrari futóműve.

Pont célba érés nélkül

A nagydíjat nyolcan fejezték be, Schumacher jutott a legtovább a kiesettek közül, így Kubica kizárása után ő került a pontot érő helyre, három kör hátránnyal.


Nézze meg képeinket a versenyről!

A kizárás azt jelenti, Michael Schumacher egy ponttal csökkentette hátrányát a vb-versenyben Fernando Alonso mögött. A spanyol sem ért célba a Hungaroringen, főtengelyhiba miatt állt ki, bár a legutóbbi jelentések szerint elképzelhető, az egyik kerékanyacsavarja okozta a kicsúszását.

A gyártók között feljebb jött a Ferrari

A konstruktőr-vb-t is befolyásolja a végeredmény változása, a Ferrari így nem egy, hanem három pontot hozott a Renault-n, hétre csökkentve a különbséget.

Rovatok