Index Vakbarát Hírportál

Mansell: Button a legjobb, már világbajnok

2009. június 18., csütörtök 18:48

A volt bajnok a Brawn-pilótát és nyerő autóját dicséri, szerinte a hétvégi Brit Nagydíjon is csak balszerencse állíthatja meg őket. A vb elvesztéséhez pechsorozat kellene.

Elképzelhetetlennek tartja az exbajnok Nigel Mansell, hogy Jenson Button elveszítse az idei Forma-1-es vb-t. Az 1992-es győztes szerint angol utódjának nincs ellenfele, esetleg autója foszthatja meg a címtől, de ez is valószínűtlen.

”A bajnokság már az övé, olyan nincs, hogy bárki is befogja. Csak egy hihetetlen kieséssorozat állíthatja meg, de ezt nem tudom elképzelni. Ő most a legjobb, a kocsija meg egyszerűen félelmetes” – nyilatkozta az 55 éves expilóta az autosport.com-nak.

Button Mansellhez hasonlóan többévnyi szenvedés után nyerhet, majdnem tíz évig próbálkozott, míg nyerő kocsiba került. ”Nagyszerű, hogy annyi tanulóév után végre minden összeáll neki.”

A BGP001-es valóban a tökéleteshez közelít, a géppel Button az eddigi hét futamból hatot megnyert. ”Az egyensúlya elképesztő. A kevés egyike, ami születésének pillanatától gyors. Monacóban élőben láttam, már a történelem része, varázslatos autó” – mondta Mansell, aki 1992-es silverstone-i győzelme ösztönzi Buttont.

A hétvégi Brit GP-n favorit, ha összejönne neki, valószínűleg úgy ünnepelnék, mint az exwilliamsest akkoriban.

”Láttam Nigelt itt nyerni, a brit drukkerek szenvedélye, érzelmessége hihetetlen. Gyerekkorom óta ezt akarom megnyerni, kivételes lenne” – nyilatkozta a Daily Mirrornak.

Rovatok