Index Vakbarát Hírportál

Schumacher megbánta visszavonulását

2009. augusztus 7., péntek 15:14

Niki Lauda állítja, a német sosem tud lenyugodni, még elég fitt a versenyzéshez, ezért visszajön, hogy kiderüljön, mennyire gyors.

”Sosem tudott lejönni a versenyzésről, ez a motorozásból is látszik. Szerintem azért vonult vissza 2006 végén, mert nem talált igazi kihívást, azóta valószínűleg meg is bánta. Most megtudhatja, mennyire versenyképes” – nyilatkozta Niki Lauda arról, miért tér vissza Michael Schumacher közel három év kihagyás után.

A háromszoros exbajnok szerint a német tudni akarja, mire képes még, és nem parancsolhat a vérének. Felipe Massa sérülése alkalmat adott neki, kihasználja.

”Engem is érdekelne, mit tudok, mert a versenyéhség, az adrenalin imádata sosem szűnik meg bennünk, a vérünkben van. Kiderítheti, mennyire van a legjobbaktól, ez a kérdés mindig izgatja a csúcspilótákat” – mesélte az oszták a formula1.com-nak.

Maga is éveket hagyott ki, 1982-ben jött vissza a Forma-1-be, 1984-ben nyerte harmadik vb-jét. Schumachernek szerinte ilyen célja nincs, passzióból vezet.

”Már a második versenyemet megnyertem, de én a bajnokságra mentem, ő meg csak kisérletezik” – állítja, ám ezzel ellenkezik a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo és az F1-főnök Bernie Ecclestone véleménye, akik úgy gondolják, Schumacher nagyon akar győzni.

Két hét múlva, az Európa GP-n ül újra autóba élesben. Kétéves géppel már tesztelt, ideivel nem teheti, fizikumát edzéssel és gokartozással igyekszik visszaszerezni. Nyaka állítólag nem tökéletes, de Lauda ebben nem hisz.

”40 éves, de a kort el lehet felejteni. Keményen edz, mentálisan készen áll, mindent megtesz, hogy topfit legyen Valenciában.” A spanyol pályán még sosem indult, az F60-as gépet nem ismeri, de ez csak növeli elszántságát: ”Van néhány nehézség, új neki a pálya, nem próbálhatja ki az idei kocsit, de ez része a kihívásának, ezért is csinálja, és emiatt lesz rajta az egész világ szeme.”

Rovatok