Index Vakbarát Hírportál

Attól féltem, már semmire nem viszi a fiam

2009. október 20., kedd 15:07

John Button alig hiszi, fia csúcsra ért, kételkedett benne, bár születése óta ő is ezért dolgozott.

Jenson Button Forma-1-világbajnok lett vasárnap, ráadásul nem szokványos győztes. Maga is nehezen hiszi, hogy elérte életcélját, apja, John Button még nehezebben.

”Nem igazán tűnik igaznak ez az egész. Hátborzongató, furcsa. Fogalmam sincs, mi lesz most, hogy világbajnok, mert ő csak az én fiam, ennyi” – mondta idősebb Button az autosport.com-nak.

Az ”öreg fiú”, ahogy fia nevezte, minden futamra elkíséri, Brazíliában is ott volt. Őt ölelgette legtovább a bajnok, neki köszönheti leginkább, hogy autóversenyző lett. John ismert és sikeres ralikrosszversenyző volt Angliában a 70-es években, miután abbahagyta, egy célja volt: gyerekét a Forma-1-ig juttatni.

JBoreg

Sikerült, de ott kilenc szezon alatt egyetlen futamgyőzelemet értek el, múlt télen, a Honda kiszállása után úgy tűnt, befejeződik pályafutása.

”A tél szörnyű volt, Jenson előtt igyekeztem pozitívnak látszani, de valójában attól féltem, vége a karrierjének. Még fiatal, arra gondoltam, mit kezdek most vele? A versenyzésen kívül máshoz nem ért.”

Hetekkel a szezonstart előtt viszont Ross Brawn megmentette a csapatot, sőt, szupergyors kocsit tett Jenson alá. Versenyképességük az első spanyolországi teszten kiderült.

”A fiam bízott, nem tudtam megérteni, miért, de neki lett igaza. Összejött, és Barcelonában beült a kocsiba, aztán hat kör után azt mondta, hú, apa, ez klassz! Most meg itt vagyunk. Ilyen nem szokott a Forma-1-ben történni. Ilyen nincs, ugye?”

Rovatok