Index Vakbarát Hírportál

A VW beszállhat a Forma-1-be

2009. november 27., péntek 10:33

2012-ben kapcsolódna a sorozatba a német cég, több istállónak is adna motort.

Forma-1-es részvételen gondolkodik a Volkswagen, értesült az autosport.com. A gyár 2012-től kapcsolódna be, motort szállítana több csapatnak.

”A világ legnagyobb gyártójaként egyértelmű, hogy fontolgatjuk az F1-et, ami az autósport csúcsa. A Forma-1 végre a jó irányba fejlődik, kiszálltak a nagy gyárak, ami nagyszerű, mert megszűnt a bizonytalanság, hogy bármelyik pillanatban leléphetnek. Újra motorszállítóvá kell válniuk, és értékesíteni a csapatoknak. Jövőre 26 autó indul, és még több lehet. Újra olyan, mint az én időmben, volt March-, Lotus- és Ford-motor, aztán még jött a Renault, így volt tökéletes. Építeni és eladni a legjobb az F1-ben” – nyilatkozta a sportrészleget vezető expilóta, Hans-Joachim Stuck, aki a 70-es évek második felében indult a Forma-1-ben.

A VW-t néhány éve szóba hozták a Red Bullal, de csapatalapítási célja sosem volt. A sportban leányvállalataival igen sikeres, az Audival megnyerte Le Mans-t többször, a SEAT-tal idén a túrakocsi-vb-t, saját néven a Dakar-ralit. Motorjai győztek a brit és a német F3-bajnokságban és a múlt hétvégi Macau GP-n.

Rovatok