Index Vakbarát Hírportál

Sebastien Loeb a feleségével is nyerő

2009. november 30., hétfő 18:02

Egy francia ralit nyert a hét végén a hatszoros ralibajnok, állandó navigátora helyett Severine Loeb olvasta neki az itinert.

"Ez a verseny különleges helyen van a karrieremben, mert itt vezettem először gyári Citroent, még 2000-ben" - nyilatkozta Sebastien Loeb, amikor megnyerte a hét végi Rali Du Vart.

A franciaországi futam egészen kivételes, mert először győzött feleségével, Severine Loebbel az oldalán, aki állandó navigátorát, Daniel Elenát helyettesítette.

Két perccel verték a második, volt F1-pilóta Stephane Sarrazint, persze a Citroen WRC C4-gyel nem lehetett annyira nehéz.

"Győzni mindig jó, és sokkal jobb volt most csókkal gratulálni a navigátornak, mint általában" - viccelt a hatszoros világbajnok.

A párnak egy lánya van, a 35 éves versenyző így ír Severine-ről hivatalos honlapján: "A partnerem, a barátom, a társam, a feleségem, a jobbkezem és néha a navigátorom. A többi csak rá és rám tartozik". 

Sebastien Loeb idén többet nem versenyez, jövőre is a raliban folytatja, bár szívesen kipróbálta volna magát a Forma-1-ben is. Lehetséges, hogy 2010-ben márkatársa lesz a Citroennél az F1-től távolodó Kimi Raikkönen.

Rovatok