Index Vakbarát Hírportál

Schumacher őrült, versenyezni akar

2009. december 16., szerda 00:00

A rég kiöregedett ex-F1-esek tapsolnak a német visszatérésének, a maiak jóval visszafogottabbak, Adrian Sutil ellene is van. Ön szeretné, ha jönne?

”Ha én 37 évesen egy Jordannel versenyt tudtam nyerni, akkor Michael 41 évesen egy Ross Brawn-kocsival biztosan képes rá. Ha a nyaka rendben lesz, nem látom akadályát, hogy újra sikeres legyen” – reagált a napokban az 1996-os világbajnok, Damon Hill, volt riválisa, Michael Schumacher lehetséges visszatérésének hírére.

A német a Mercedesszel ülne vissza három év kihagyás után, állítólag már meg is egyeztek, de annyi biztos, gondolkozik a kihíváson, amitől sérült nyaka ütheti el.

”Türelmesnek kell lennünk, nehogy úgy járjunk, mint nyáron, amikor túl hamar örültünk. Úgy tudom, Michael fontolgatja a visszatérést, és érdekli, hogy egy egész szezont vezessen. Ez a sport abszolút szenzációja lenne, és a Mercedest is megerősítené” – lelkesedett a Bildben egy másik exbajnok, Niki Lauda.

A maiak közül Timo Glock, a Virgin Racing pilótája szinte ujjongott, amikor Schumacherről kérdezték: ”Ő egy őrült pilóta, újra versenyezni akar, nem elég neki a gokart és az évvégi bajnokok tornája. Még ég benne a tűz, nagyszerű lesz az F1-nek, ha jön. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy visszatér, óriási fénypont lesz a rajongóknak is a hétszeres bajnokot három év után újra látni. Ráadásul Mercedesben, német egy német kocsiban”.

Közel sem volt ennyire optimista Sebastian Vettel. ”Kétségtelen, hogy Michael még mindig jól tud autót vezetni, de már nem ő a legfiatalabb. Meglátjuk, mi történik, ha visszatér. Ha visszatér” – mondta visszafogottan.

A címvédő Jenson Button szinte félti a hétszeres bajnokot: ”Schumacher érkezése nagyszerű hír az F1-nek, de nem tudom, nagyszerű-e Schumachernek is. A hírnevét teszi kockára. Persze én a legjobbak ellen akarok versenyezni, és ő az egyik legjobb volt”.

Ön mit gondol?

  • 6133
    Visszatér, várom
  • 1049
    Visszatér, bár nem szeretném
  • 819
    Nem tér vissza, sajnálom
  • 711
    Nem tér vissza, örülök

Adrian Sutil nyíltan kimondta, nem akarja újra a mezőnyben látni az exferrarist. ”Az egyik szempontból óriási lenne, de egyszer már eldöntötte, befejezi. Szerintem tudni kell megállni, és azt mondani, ezzel végeztem, eldöntöttem, adjunk esélyt a fiataloknak”

A Bild idézi a főszereplőt is, Schumacher nyilatkozatában konkrétum nincs, mégis sokat elárul: ”Elnézést, de nem szeretnék mondani semmit. Tudják, hogy van ez”.

Rovatok