Index Vakbarát Hírportál

Mansell: Schumacher a nyolcadikért jön

2009. december 21., hétfő 13:23 | aznap frissítve

Az angol exbajnok biztos a német sikerében, kevésbé Mika Hakkinen, de mindketten örülnének, ha újra az F1-ben láthatnák.

”Nem lepne meg, ha Michael versenyben lenne egy újabb vb-címért. Nem számít, mennyi idős, ha profi, elszánt és csak a céljára figyel” – nyilatkozta a Daily Mailnek Nigel Mansell, volt riválisa, Michael Schumacher visszatéréséről.

A hétszeres bajnokot már csak egy teszt választja el attól, hogy szerződjön a Mercedesszel, és jövőre újra a Forma-1-ben versenyezzen, az angol szerint ugyanolyan sikeres lehet, mint volt.

”Sokan úgy gondolják, túl van a csúcson, de szerintem nem. Rutinos, tehetséges és a Mercedestől fantasztikus kocsit fog kapni. Hihetetlenül fitt, a céltudatossága és a hozzáállása adott.”

Két másik korábbi exbajnok, Niki Lauda és Damon Hill ugyanígy gondolja, de napjaink pilótái közül nem mindegyik lelkesedik a német újrakezdéséért. Jenson Button szerint a hírnevét teszi kockára.

”Semmit nem veszíthet, nyert már elég világbajnokságot, mi van, ha kikap valakitől? Néhány futam kell majd neki, hogy összeszokjon a gépével, de nem lepne meg, ha utána célba venné a nyolcadikat” – vallja Mansell.

Mika Hakkinen 1998-ban megverte Schumachert a vb-n, szívesen látná ismét a pályán, de vannak kételyei.

”Igazi ajándék lenne a visszatérése, de ne feledjük, a gumik, a motorok és az autók is megváltoztak, mióta legutóbb vezetett. Ráadásul három évvel idősebb, aprólékosan meg kell terveznie mindent. Más a világ, a siker nem fog olyan könnyen jönni, mint a múltban” – mondta a finn a Turun Sanomat nevű lapnak.

Rovatok