Index Vakbarát Hírportál

Kicsit veszélyes volt, kockáztattam

2010. október 11., hétfő 09:13

Öt zseniális előzés ugyanott, belülről, kívülről, fűre futva, bár hét éve nem vezetett hazai pályáján, Szuzukában Kamui Kobajasi.

Szenzációs versenyt futott Kamui Kobajasi otthon, a Japán Nagydíjon: ötöt előzve lett hetedik. Csak a 14. helyről indult, rajtot elszúrta, ketten is megelőzték, mindkét startbalesetet közelről látta, viszont megúszta.

Öten estek ki előtte másfél kör alatt, a 11. helyről hamar megkezdte a felzárkózást, ott előzött, ahol rajta kívül senki, a pálya leglassabb pontján, a hajtűkanyarban. Alguersuarit, Sutilt, újra Alguersuarit, majd Barrichellót és Heidfeldet hagyta ott, a spanyollal mindkétszer koccant, a második manővernél le is szakadt az oldalszárny BMW Sauberéről.

Előzött a fűre érve, belülről, egyszer kívülről is, mindenkinél jóval később fékezett, mégis be tudott fordulni. Jól ismeri a szuzukai pályát, viszont legalább hét éve nem vezetett rajta.

"Nagyszerű verseny volt, örülök, hogy a japán rajongók izgalmas futamot láttak. Sokat jelentett, hogy hét év után újra itthon indulhattam, bár elég kemény lett ez a nagydíj. Nem volt könnyű előzni, néhányszor koccantam, a kocsi megsérült, de nem komolyan. Az első alguersuaris manőver veszélyes volt, kockáztattam, de a másik nem az én hibám, hagytam neki elég helyet. Barrichello könnyű volt" - nyilatkozta nevetve a BBC-nek.

A tévés szakértő, excsapatfőnök Eddie Jordan teljesen beleszeretett a stílusába: "Kamui, lehet, hogy zavarba hozlak, de te vagy a legizgalmasabb fiatal F1-pilóta, egyszerűen jobban érzem magam, ha nézhetlek".

Kobajasi tavaly beugróként tűnt föl a Toyotánál, a japánok kiszállása után a Sauber szerezte meg. Szuzukában először indult F1-futamon a 24 éves tehetség.

Rovatok