Index Vakbarát Hírportál

A Renault azért megkérdezi Raikkönent is?

2011. február 14., hétfő 11:00

Tökéletesen szerepelt Robert Kubica helyén szombaton a Lotus-Renault-nál Nick Heidfeld, megnyerte a napot, megelőzte az összes világbajnokot, összesítve a négynapos gyakorlás harmadik legjobb idejét futotta.

A csapatvezető Eric Bouiller korábban elmondta, ha Heidfeld bizonyít, övé az állás, megtette, elégedettek vele, ennek ellenére még nem jelentették be szerződtetését. Állítólag Bruno Senna is esélyes volt hosszú távra a lengyel helyére, ám ezt Bouiller és maga Senna is kizárta vasárnap, a brazilra továbbra is tartalékként számítanak, mert túl tapasztalatlan.

Az istállófőnök azt nyilatkozta, még Vitantonio Liuzzit és Pedro de la Rosát fontolgatja, bár a sajtó szerint hétfőn mindenképp Heidfeldet fogja megerősíteni.

Kimi Raikkönen nevét is bedobták természetesen, ő pénteken, a Svéd Rali előtt egy nappal a finn MTV3 televíziónak annyit mondott, "nehéz megjósolni", hogy visszatér-e a közeljövőben a Forma-1-be.

Ralicsapata, a Citroen már múlt hét elején közölte, az exvilágbajnok idén bérli tőlük a versenyautót, így bármikor visszaléphet.

A finn egész hétvégén ralizott, nyolcadik lett, hétfőn akadhat ideje tárgyalni a Lotus-Renault-val.

Kubica nyolc napja sérült meg életveszélyesen egy ralibalesetben, várhatóan idén már nem ülhet F1-autóba, sőt, visszatérése is kérdéses.

Rovatok