Index Vakbarát Hírportál

Egy másodperccel le vagyunk maradva

2011. március 4., péntek 12:47

A Mercedes-csapatfőnök nem tagadja, autójuk még közepes, de az utolsó tesztre és az első futamra fejlődést ígér.

Nehéz kiszámítani a Mercedes formáját a tesztek alapján, Michael Schumacher azt mondta, egy futamgyőzelemre jó lesz a W02-es, de teszteredményeik alapján ezt sem könnyű elképzelni. Volt, hogy nyertek a gyakorláson, de többnyire a középmezőnyben vagy még hátrébb végeztek, az istálló is elismerte, hogy nem minden stimmel.

Ross Brawn csapatfőnök megerősítette, a projekt kétesélyes.

"Legutóbb, amikor kevés benzinnel és a leglágyabb gumikkal mentünk, miénk volt a második leggyorsabb kocsi, de nem hiszem, hogy ez reális. Szerintem egy másodperccel le vagyunk maradva, ennyi kellene, hogy élmezőnyben legyünk. Egy másodpercet kell találnunk a fejlesztésekkel, persze nem lehet tudni, mit csinálnak a többiek. Barcelonába (a zárótesztre) mindenki visz új alkatrészeket, ha valaki olyannal jön ki, amire a többiek nem jöttek rá, az megkavarhatja a dolgokat, de kijelöltük a tervünket, és csak Melbourne-ben derül ki, jól tettük-e" - nyilatkozta Brawn a BBC Radiónak.

Az istállótól mindenki azt mondta, az eddig látott modell csak előkészület az igazi versenygépükre, amit jövő csütörtöktől próbálnak ki.

"Úgy gondoltuk, meglehetősen fapados kocsival kezdünk, Barcelonában valami igen különbözőt láthatnak ettől. A stratégiánkat korrektnek érezzük, persze lehet, hogy tojásokat kapunk az arcunkba Ausztráliában, mert nem jött össze semmi. Jelenleg optimisták vagyunk"

Az F1 most hétvégén indult volna, de a Bahreini Nagydíjat törölték, így a nyitófutam március 27-én az Ausztrál GP lesz.

Rovatok