Index Vakbarát Hírportál

Nem tudják, mire számítsanak a kanyarban

2011. március 30., szerda 15:47

Mindkét Mercedes baleset miatt esett ki az Ausztrál Nagydíjról, de Ross Brawn csapatfőnök tudja, autói nem voltak elég gyorsak: Schumacherék nem hozták azt a teljesítményt, amit az utolsó teszt után vártak tőlük.

"Az a gond, hogy a pilóták nem tudják, hogyan fog viselkedni a kocsi a következő kanyarban. A gép össze-vissza reagál, és ez megnehezíti a vezetését - árulta el a legalapvetőbb problémát Brawn. - Ráadásul a gép több rendszerével is baj volt, nem tudtunk következetesen dolgozni."

Másfél hét múlva, Malajziában új alkatrészeket kap az autó, de gond, hogy még a mostaniakat sem ismerik.

"Fejlesztéseket tervezünk, de leginkább arra kell koncentrálnunk, hogy azt tudjuk használni, amink már megvan. Az alapok ott vannak, de mindennek együtt kell működnie, és akkor sokkal jobban fogunk teljesíteni" - idézte a szakembert az Autosport.

Melbourne-ben Michael Schumacher már az első kanyarban koccant, defektet kapott, visszaesett, de Mercije megsérült, biztosabb volt kiállnia. Nico Rosberget Rubens Barrichello egyszerűen kilökte, a kocsi oldala összetört, bár tovább tudott menni, neki is fel kellett adnia. Előtte az időmérőn Rosberg bekerült a legjobb tízbe, de Schumacher nem, csak tizenegyedikként rajtolhatott, bár a hétvége előtt legalább dobogós pozíciókról beszélt.

Rovatok