Index Vakbarát Hírportál

Schumacher végre olyan volt, mint régen

2011. június 13., hétfő 19:44

Másfél évvel visszatérése után végre ismét úgy vezetett Michael Schumacher, ahogy azt elvárják tőle korábbi hét vb-címe alapján: negyedik lett a kanadai szuperklasszikuson, de az esőben, amikor eltűnnek az autók közötti különbségek, az egyik legjobb volt.

Az újraindítást a 26. körben tizenkettedikként kezdte, innét ment föl egészen a második pozícióig, az utolsó újraindításnál Sebastian Vettel mellett az első helyre hajtott, de előzni nem tudott.

Az utolsó körökre felszáradt a pálya, a későbbi győztes Jenson Button a McLarennel és Mark Webber a Red Bull-lal simán megelőzhette. Bár a 65. körben még második volt, lemaradt a pódiumról.

"Nem tudom, hogy örüljek-e, egyik szemem sír, a másik nevet. Második voltam a vége felé, szerettem volna ott végezni és újra dobogóra állni. Ha nem is jött össze, az eredménynek örülhetünk, idén ez a legjobb helyezésünk, ráadásul nagy küzdelemben értük el. Jó volt a stratégiánk, örülök a csapat sikerének is" - idézte az autosport.com az idén sokat kritizált Schumachert, akinek szintén ez a legjobb helyezése visszatérése óta.

Rovatok