Index Vakbarát Hírportál

Szívás: Alonso félig látja az olasz-spanyolt

2012. június 7., csütörtök 20:07

Szünetben ott kell hagynia Fernando Alonsónak csapata, a Ferrari és hazája Eb-rangadóját vasárnap, mert az olasz-spanyol majdnem belelóg a Kanadai Nagydíj rajtjába. A meccs magyar idő szerint este hatkor kezdődik, a verseny nyolckor, de héttől Alonsónak készülődnie kell, fél nyolc körül már a pályán kell lennie.

A Gazzetta megpróbálta tőle megtudni, kinek szurkol, de a kétszeres bajnok nem adott egyértelmű választ.

„Mi vagyunk a favoritok. A csapat ugyanaz, mint ami legutóbb vb-t nyert, kiegészülve néhány fiatallal, vagyis az biztos, hogy rosszul játszani nem fognak. Eb-t nyerni viszont nem könnyű, és ha ekkora esélyesként mész neki egy tornának, az nem mindig szerencsés, mert ellazsálhatod a dolgot vagy hibázhatsz, szóval azt nem tudom, hogy megnyerjük-e. De ha győzünk Montrealban, akkor nekem végül is mindegy, mit játszik Olaszország Spanyolországgal."

Alonso futballrajongó, Madrid-drukker, ám tavasszal feltűnt a Barcelona meccsén is, sőt, kedvence egy Barca-játékos, akire az Eb-n is nagyon számít: „Nekem a legjobb mindig Iniesta, előbb-utóbb úgyis előhúz valamit a kalapból".

Kanadában a Ferrari esélyes is, miután az utóbbi két futamon Alonsóval dobogós volt, és az autó sokat javult. Ráadásul most újra kap egy fejlesztési csomagot a kocsi, amitől sokat várnak. Sőt, a mérnökök és a pilóta szerint az itteni szereplés az egész további szezont meghatározhatja, azt mondják, ha jól mennek most, a végéig harcban lesznek a világbajnokságért.

Alonso jelenleg vezeti a pontversenyt, de mindössze három pont előnnyel.

Rovatok