Index Vakbarát Hírportál

Alonso a semmiből csinált magának Ferrarit

2012. július 23., hétfő 22:57

"Szárazon valószínű nem mi voltunk a leggyorsabbak, de eléggé versenyképesek ahhoz, hogy megtartsuk a vezetést. A taktikánk is jó volt. A kocsi tapadt, és a végsebesség rendben volt, szóval a 6-os kanyarig (a hajtűig) kellett megtartanom a vezetést, utána meg már nem lehet előzni" - foglalta össze Fernando Alonso hockenheimi nyerő taktikáját.

Győzelméért előbb Sebastian Vettel, aztán Jenson Button hajtotta meg keményen, de a pole pozícióból indulva a spanyol megtartotta minimális előnyét.

Véleményét a Ferrariról megerősítette csapatfőnöke, Stefano Domenicali is: "Én sem hiszem, hogy miénk a leggyorsabb kocsi, ha az lenne, könnyebben nyernénk. 67 időmérőkörből állt a futam, vagyis Fernando élete formájában van, csak maradjon is minél tovább így.  Az első három két-három másodpercen belül futott be, az ellenfelek erősek, fejlesztenünk kell, különben lemaradunk".

Különösen azért nagy teljesítmény a győzelem, mert a szezon elején pocsék autóval kezdtek az olaszok, Domenicali szerint Alonso nélkül nem sikerült volna idáig jutni.

"Fontos, hogy Fernando nem veszítette el a bizalmát a csapatban amikor nehéz napjaink voltak az év elején. Az akkori kocsink nem volt kocsi, szép kihívás volt fejleszteni rajta. Ha látod, hogy a világbajnokod hajtja a csapatot, az létkérdés ezekben a pillanatokban. Hálásak vagyunk neki ezért" - idézte az Autosport Domenicalit.

A kezdeti nehézségek után Alonso az első, aki 3 futamot nyert idén, vagyis az eddigi versenyek 30 százalékán győzött, és már 34 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot a szezon felénél.

Rovatok