Index Vakbarát Hírportál

Webber: Jó kis viták lesznek a hétvégén

2012. július 26., csütörtök 15:11

Mark Webber két év után újra világbajnoki esélyesként jön a Magyar Nagydíjra, második a pontversenyben Fernando Alonso mögött. 2010-ben nyert itt, a futamra is a favoritok között van. Interjú.

Hét közben változott a motorelektronikára vonatkozó előírás, mennyiben érinti ez magukat?

Meg kell még néznem, mennyiben változott a szabály, de az biztos, hogy jó kis viták lesznek erről a hétvégén. Mindenekelőtt viszont profik vagyuk, azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb autót küldjük ki itt is. Tudjuk, hogyan kapjuk össze magunkat, mindehol képesek vagyunk a jó eredményre, és ide is ezért jöttünk.

Hét győztesünk van idén, miért?

A szabályok és a gumik kombinációja miatt az autók nagyon közel kerültek egymáshoz. Dominálnak a gumik, elég csak megnézni Nico esetét, nyert Kínában, azóta viszont nem jött össze neki más. Minden nagyon nyílt, ezért van hét nyertes.

Két éve vb-esélyesként jött a Hungaroringre, itt nyert, de a vb nem sikerült. Ez most második esély?

Annyi pontom van, mint tavaly, mégis teljesen más a helyzet. Akkor, mire ideértünk, kvázi vége volt a szezonomnak, Sebastian hozta az eredményeket, ellenben most közel sem ez a helyzet. Meglátjuk, hogy megy majd a továbbiakban, ez a futam is egy kis része a puzzle-nek. Jön majd egy kis szünet, de még nagyon messze van a vége.

 webberbox

Fekszik a Red Bullnak ez a pálya?

Jó idő lesz a hétvégén, kánikula, nagyon magas aszfalthőmérséklettel, kérdés, hogyan teljesít a kocsi. A Hungaroring ritmusos, de nagyon összetett pálya, nagyobb sebesség után lassabb kanyarokkal.

Olimpiát nézi?

Persze, követem, van is egy barátom, a kajakos Ken Wallace, ő is járt már Magyarországon. Drukkolok neki és más sportokban induló ismerőseimnek is. Tervezem, hogy ki is megyek pár napra, bár nem biztos, hogy Kent látom.

 porsche

Aztán meg vakáció.

Igen, nagyon fogom élvezni, lazítok, pihenek, megyek az olimpiára, játszom a kutyáimmal, de biztos vagyok benne, hogy két hét után már vissza akarok majd ülni a kocsiba.

A szünet most egy hónap, addig mit vezet?

Porsche-párti vagyok. GT2-esem van.

Rovatok