Index Vakbarát Hírportál

Lauda: Alonso Mr. Tökéletes

2012. szeptember 27., csütörtök 10:54

Nem kérdés, Fernando Alonsót már nem lehet befogni, ő lesz a világbajnok 2012-ben, állítja Niki Lauda. Hiába van még hátra hat futam, 150 pont, és vezet a spanyol 29-cel Sebastian Vettel előtt, az osztrák biztos benne, a ferraris utolérhetetlen.

"Ő végez majd a legtöbb ponttal, bajnok lesz, ha úgy folytatja, mint eddig. Nincs egy rossz mozdulata, gyors és célba viszi a kocsit. Akkor agresszív, amikor kell. Jelenleg ő Mr. Tökéletes" - dicsérte Alonsót a formula1.com-nak adott interjújában.

Arra, hogy esetleg másnak van-e esélye, így felelt: "Matematikailag hét esélyes van, de nagy kérdés, hogy Alonso lassít-e? Ha igen, a többiek feljöhetnek, de miért is lassítana? Azt mondom, ugyanúgy fog versenyezni, mint eddig, vagyis az esélyesek listája nagyon rövid".

Alonso idén nem különleges gyorsaságával, hanem elképesztő kiegyensúlyozottságával emelkedik ki a mezőnyből. 14 futamon mindössze egyszer nem szerzett pontot, amikor Spában a rajtnál kiütötték. Nyolcszor állt a dobogón, ez idegesíti is a Red Bullt. Valenciában, hat futammal ezelőtt állt a ponttáblázat élére, és azóta nem is adta ki a kezéből a vezetést.

Lauda két világbajnokságot nyert a Ferrarival a 70-es években, a harmadikat McLarennel szerezte 1984-ben.

Távozása után is közel maradt a Ferrarihoz, dolgozott náluk tanácsadóként a 90-es években.

Lauda pár hete a monzai dobogón kalapot is emelt Alonso előtt tisztelete jeléül:

Rovatok