Index Vakbarát Hírportál

Szép, és újításokat rejt az új Force India

2013. február 1., péntek 12:27

A Ferrarival párhuzamosan mutatta be idei F1-kocsiját a Force India-Mercedes, párezer kilométerrel arrébb, Silverstone-ban. A netes stream a leleplezés idejére összeomlott, de hamar kijöttek az első képek a VJM06-osról: külsőre csak a kacsaorr eltűnése jelent változást, formára nagyon hasonlít a tavalyira a gép.

Ahogy a csütörtökön látott McLarennél, így ennél is a bőre alatt rejlenek az újdonságok, illetve új az első és a hátsó felfüggesztés, és Andrew Green technikai igazgató szerint az aerodinamikai elemeket is durván módosították.

Az autóval együtt megerősítették Paul di Restát az istálló egyik pilótájaként, csapattársát viszont még nem nevezték meg: állítólag az eddigi tesztelő, Jules Bianchi lesz a befutó, csakhogy ő Maranellóban volt a Ferrari-leleplezésen, így könnyen lehet, hogy Adrian Sutilra esik a választás.

A VJM06-ost már pénteken pályára is küldték, Silverstone-ban ment vele pár kört di Resta, a gyakorlás jövő keddtől Jerezben, az első hivatalos teszten folytatódik.

Ez az első 2013-as autó, ami futott, a nedves pályán természetesen képességei nem jöhettek ki igazán, illetve még nem is ez a cél ilyenkor, hanem ellenőrizni, hogy minden működik-e a kocsin.

Rovatok