Index Vakbarát Hírportál

Webbert elküldi a Red Bull az év végén

2013. március 27., szerda 10:55

Nem hosszabbítja meg Mark Webber szezon végén lejáró szerződését a Red Bull Racing, értesült a német Bild bulvárlap.

Az újság szerint az ok természetesen a vasárnapi maláj futam, illetve az az utáni balhé: Sebastian Vettel a csapat tiltása ellenére előzte meg társát, és nyerte meg a futamot. Az ausztrál kiakadt Vettelre, elméletileg a csapat is, ám a világbajnokot másnap már megvédték főnökei.

Webber az utóbbi években mindig csak egy évet írt alá, tavaly tárgyalt a Ferrarival, de úgy döntött, marad. A Bild szerint most erre már nem lesz lehetősége, és egy fiatal tehetséget ültetnek a helyére. Esélyes lehet a Red Bull-fiókcsapat két pilótája, a szintén ausztrál Daniel Ricciardo vagy a francia Jean-Eric Vergne, bár kívülről is érkezhet bárki.

Vettel és Webber viszonya három éve, 2010 májusában, a Török Nagydíjon romlott meg, amikor szintén Vettel előzte Webbert az első helyért, de összeütköztek. A német kiesett, a versenyt a két McLaren nyerte.

"Nem emlékszem az utóbbi 30-40 évből alfahímekre, akik így tudtak volna smúzolni egymással" - utalt látszatkapcsolatukra a Red Bull tanácsadója, az istállótulajdonos legjobb barátja, Helmuth Marko, akinek igen nagy beleszólása van abba, ki Vettel csapattársa.

Marko évek óta nyilvánosan kritizálta Webbert, legutóbb januárban, amikor arról beszélt, az ausztrál képtelen elviselni a vb-esélyességgel járó terhet, leginkább emiatt nem nyerhetett, miközben Vettel háromszoros bajnok lett.

Rovatok