Index Vakbarát Hírportál

Raikkönen: A 2. rajthely nem olyan rossz

2013. április 13., szombat 13:54

Első sorból rajtol Kimi Raikkönen a Kínai Nagydíjon, de a remek pozíció ellenére nem bízik a győzelemben. Pedig, úgy tűnik, nem a Ferrari vagy a Red Bull lesz a legnagyobb ellenfele, hanem az élről induló Lewis Hamilton Mercedese.

"Még mindig elég nagy a lemaradásunk, nem vagyunk elég gyorsak. A második hely nem olyan rossz, a legjobb, amit ki tudtunk hozni a csapattal. Hiányzik a leszorítóerő a pálya középső szakaszán, meglátjuk, mire lesz ez elég vasárnap. Az autó úgy működik, ahogy szeretném, érzékeny, nehéz volt beállítani" - nyilatkozta az időmérő után.

A Ferrarik közvetlenül mögötte vannak, Sebastian Vettel viszont csak 9., ő, a 8. Button és a 10. Hülkenberg taktikáztak, a lassabb, de tartósabb közepes gumival kvalifikáltak, hogy azzal kezdhessék a futamot, így később kelljen kiállniuk kerékcserére. A többiek a gyors, de nagyon gyorsan kopó lágyat tették fel. Raikkönen szerint helyesen.

"Úgy gondoljuk, a taktikánk a lehető legjobb, ezért mentünk így. Ha az időmérőre a közepes gumi lett volna a gyorsabb, akkor azt rakjuk fel."

A verseny vasárnap reggel 9-kor startol magyar idő szerint.

Rovatok