Index Vakbarát Hírportál

Mellettük 320-nál is biztonságban vagy

2013. június 10., hétfő 13:52

Hatodik kockából jött be másodiknak a Kanadai Nagydíjon Fernando Alonso, remek csatában előzte meg Mark Webbert, Nico Rosberget és Lewis Hamiltont is. Az angollal volt a legnehezebb dolga, az előzésnél autóik minimálisan összeértek, a Mercedesről, amikor pár körrel később visszatámadott, le is tört egy szárnydarab.

Ennek ellenére leginkább régi nagy ellenfelét, 2007-es mclarenes csapattársát dicsérte a spanyol. "Remek dolog ilyen csatákat vívni, nagy versenyt futni tehetséges pilóták ellen. Ők olyan intelligens versenyzők, akikkel 320 kilométer/óránál, kerék kerék ellen is biztonságban érzed magad" - magasztalta vasárnapi riválisait.

Formula 1 gp canada alonso pass hamilton

És egyértelmű visszautalás ez a legutóbbi, monacói futamra is, amikor Sergio Pereznek át kellett adnia a helyét, mert a mexikói előzési manőverét úgy védte ki, hogy lement a pályáról, illetve Adrian Sutil ottani ravasz előzése sem tetszhetett neki.

A második helyet győzelemnek nevezte Alonso monacói hetedik pozíciója után, annak ellenére is, hogy a nyertes és vb-első Sebastian Vettelhez képest pontokat veszített. 36-tal van lemaradva, ám azt mondta, majd akkor kezd aggódni, ha 85 lesz a hátránya. "Tavaly, tavaly előtt 30-40 pontos lemaradásokat hoztak be" - emlékeztetett. Sőt, Vettel épp rajta majdnem 50 pontot hozott vissza útban 2012-es vb-címéhez.

Június 20-án lesz a Pirelli-Merci-tárgyalás

A FIA hétfőn hivatalosan közölte, június 20-a csütörtökre idézte Nemzetközi Bírósága elé a tesztbotrányban vádolt Mercedest és Pirellit. A tárgyalás aznap reggel fél tízkor kezdődik Párizsban. A Mercedesnek azért kell felenie, mert megszeghette a szezon közbeni tesztkorlátozást, amiben a gumigyártó segített neki. Bármilyen büntetés elképzelhető.

Rovatok