Index Vakbarát Hírportál

Raikkönen: Az utolsó kiállás felesleges volt

2013. július 7., vasárnap 19:32

Másodperccel sem maradt le a győztes Sebastian Vettel mögött a második Kimi Raikkönen a Német GP-n, és állítja, győzhetett volna, ha nem áll ki 10 körrel a vége előtt még egy kerékcserére: felesleges lehetett a pit stop, mert úgy érzi, végigbírták volna a gumijai.

"Még bírtam volna, el kellett volna gondolkoznunk, mi lenne, ha a végéig mennék. Csak baj volt a rádiómmal, én hallottam a csapatot, de ők nem hallottak engem. Kíváncsi vagyok, hogy végig tudtunk-e volna menni, mert a gumijaim még rendben voltak" - idézte az Autosport a finnt.

Vettel és a harmadik Grosjean 20 körrel a vége előtt váltott utoljára, Raikkönen féltávnál, a biztonsági autó alatt rakatott fel új gumikat, amik valószínűleg eljuttatták volna a célig. Így viszont átadta az első helyet Vettelnek a hajrában. A végén nagyon ráment ugyan, de előzni nem tudott, a 60 körös kergetőzést a világbajnok nyerte.

"Nem tudom, mi lett volna, ha van még két kör. Gyorsak voltunk, szerintem megelőztem volna, de így is nagy csata volt. Mindent megtettünk, de kudarcot vallottunk. Végülis jó versenyünk volt, próbálkozunk tovább" - filozofált a lotusos.

Raikkönen a harmadik a világbajnokságban Vettel és Alonso mögött, és három hét múlva a többiekkel együtt a Hungaroringen versenyez, a Magyar Nagydíjon.

Rovatok