Index Vakbarát Hírportál

Kimi: 10/10

2013. augusztus 6., kedd 15:15

Sebastian Vettel első számú riválisává lépett elő a szezon második felére Kimi Raikkönen, miután a Magyar Nagydíjon átvette a vb második helyét Fernando Alonsotól. Csak egy ponttal ugyan, de ő van közelebb a 38-cal vezető világbajnokhoz.

Egy futamot nyert, még a nyitót Ausztráliában, ám öt második helye és tízből tíz pontszerzése a legkiegyensúlyozottabban teljesítő pilótává teszi. Nem is véletlen, hogy harcol megtartásáért jelenlegi csapata, a Lotus, vinné a Red Bull és állítólag már a Ferrari is. Csapatfőnöke, Eric Boullier ennek megfelelően értékeli őt.

"Kiminek 10/10-et adnék, csodás munkát végez a szezon kezdete óta, a 27 pontszerzése sorozatban magáért beszél. Mindegy, mi történik, ő befut a pontokért, amint láttuk azt a monacói utolsó körökben is. Viszi előre a csapatot, és természetesen a népszerűségével is segít nekünk" - dicsérte a menedzser.

A 27 pontszerzés zsinórban Forma-1-rekord, ráadásul mióta visszatért, az összesen 30 versenyén mindig célba ért, és csak egyszer nem pontos helyen. Másfél éve szakadatlanul végigmegy. Boullier szerint épp ez az, ami vb-esélyessé teszi, illetve a Hungaroringen újra erőre kapó kocsija.

"Sanszos, hogy odaér. Ki kell használnia a lehetőségeit, és Magyarországon ki is használta, megvertük a Red Bullt, vagyis nagy csatára számítok. Új alkatrészek jönnek, elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A gyárban keményen és jól dolgoznak. Ha visszatekintünk a bajnokság alakulására, három futamon gyengélkedtünk, de már újra a Red Bull sarkában vagyunk."

Közben persze zajlanak Raikkönen szerződési tárgyalásai a jövő évre, a befutó a Lotus vagy a Red Bull lesz, de nem lehet kizárni a Ferrarit sem. A finn viszont nem beszél róla, hogy áll az egyezkedés, azt mondta, ha megállapodott valakivel, ő szól majd magától.

Egyelőre Boullier is tanácstalannak tűnik pilótája terveit illetően: "Ez az év ez az év, a következő meg a következő. Nem látok Kimi fejébe, de el tudom képzelni, hogy ezt mondaná".

Rovatok