Index Vakbarát Hírportál

Abszurd: Raikkönen, Alonso ugyanúgy látja

2013. augusztus 24., szombat 22:24

Nem panaszkodik, és derűsen látja esélyeit a Belga Nagydíjra Fernando Alonso és Kimi Raikkönen, annak ellenére, hogy csak kilencedikként, illetve nyolcadikként startolhat nem túl szerencsés időmérője miatt. A száradó pályán eggyel kevesebb kört tudtak megtenni, mint riválisaik, emiatt kerültek a középmezőnybe, ám ettől függetlenül Alonso elégedett a Hungaroringen szapult Ferrarijával, a finn meg sosem agyondicsért Lotusával.

"A körülmények fogtak ki rajtunk, az első harmadban, esőben élen voltunk, a másodikban, szárazon másodikként jöttünk tovább, vagyis a kocsiban van potenciál. A plusz egy extra körben, amit pár autónak sikerült megtennie az utolsó harmadban, szerencséjük volt, mert teljesen elállt az eső, ez 3-4 pozíció előnyt jelentett nekik. Lehet, hogy a pole-ért nem lettünk volna harcban, de a 4-5-6. helyért igen" - értékelt a spanyol.

Állítja, még innét is képes lehet nyerni, pláne, hogy Spában vagyunk: "Győzelemre megyünk, szerintem meg tudjuk csinálni. Itt bármi megtörténhet, Vettel tavaly 11.-ről lett második. Spában mindig lehetséges visszajönni, különösen az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. Pozitívan kell hozzáállnunk, mert az autó vizen és szárazon is teljesít. Ha tudunk előzni, rendben vagyunk, hiszen a sebességünk megvan. Csak azt kell kitalálnunk, hogy jussunk előrébb".

Abszurd, hogy mind az időmérőn történteket, mind futamesélyeit totálisan ugyanígy látja Raikkönen is.

"Nyilvánvalóan elég gyorsak vagyunk szárazon, és nem voltunk rosszak az első harmad nedves szakaszában sem, csak nem volt szerencsénk az időzítéssel. Ha még egy kör belefér nekünk is, előrébb lennénk. Nem is voltunk messze, amikor a célegyenesre kanyarodtam, láttam pirosra váltani a lámpát, maximum 5 másodpercet késtünk. Az esőt nem lehet tervezni, vagy összejön, vagy nem, most nem jött. Kár, mert a sebességünk megvolt."

És mit gondol a versenyről? Amit Alonso: "Ha csak a szárazat nézzük, a második harmadot megnyertük, szóval ott lehetünk az elején. Esőben nem voltunk annyira gyorsak, de amikor jól időzítettünk a legelején, nem ment rosszul. Javítottunk az autón, nem kicsit, péntekhez képest, ráadásul ennél rosszabb rajthelyről is hoztunk már eredményt. Pláne, hogy itt lehet még előzni is, ha elég gyors vagy, vagyis minden lehetséges".

A ferrarisnak tavaly pocsék versenye volt itt, már az első kanyarban kiütötte őt Romain Grosjean. Tepernie kell, mert a bajnokságban 39 ponttal van Vettel mögött, aki másodikként startol. A finn 38-cal van lemaradva a bajnoktól, ő egy éve harmadikként futott be Spában. A futamra esőt várnak, vagyis, ahogy ők is mondják, tényleg minden lehetséges.

Rovatok