Index Vakbarát Hírportál

Maldonado a csúcson: kettőt egy csapásra

2013. augusztus 27., kedd 07:46

Rég szerepelt már a hírekben baleset miatt Pastor Maldonado, 2012 balhékirálya, akinél egy szezonban több büntetést senki nem kapott az F1 történetében, de vasárnap, a Belga Nagydíjon méltó manőverrel tért vissza: másodperceken belül eltalálta Adrian Sutil és Paul Di Resta Force Indiáját, utóbbinak fel is kellett adnia a versenyt.

F1 Maldonado tarol

"Adrian nekem jött. Próbáltam visszatérni az ívre, amikor ő keresztezte az utamat, igen agresszíven, és megkoccolta az első szárnyam. Az autóm megugrott, elveszítettem a kontrollt, kicsúszott a kormány a kezemből, mert elég erős ütés volt. A szárny egy része a gép alá akadt, a kerék a levegőben volt, Di Restával nem tehettem semmit, Sutil kiszolgáltatott helyzetbe hozott. Az incidens Sutil hibája, mégis engem büntettek érte, pedig nem is uralhattam az autót az ütközés pillanatában. A büntetés igazságtalan" - idézte az Autosport a felháborodott williamsest, akinek gondolatait igen nehéz megfejteni.

A sikánba menet ugyanis ő volt legelöl, mögötte jött Gutierrez, majd Sutil és Di Resta. Gutierrez kívülről megelőzte, miközben ő valahogy keresztbe ment a pályán, ekkor koccolta le Sutil, aki szintén kívülről előzte. Utána a Di Resta-balestről már tényleg nem tehetett, mert ahogy mondja, a kocsija épp visszahuppant az aszfaltra, irányíthatatlan volt. Csakhogy ez egyértelműen a Sutil-koccanás eredménye, ami szemmel láthatóan az ő sara. 10 másodperces stop&go-büntetést kapott.

Mit akart Maldonado?

  • 3398
    Maga sem tudja
  • 1096
    Kimenni a depóba
  • 472
    Védeni a pozícióját

Di Resta autójának bal hátsó kereke letört, ő szívta a legnagyobbat. Lehetett volna előrelátóbb, Maldonado és Sutil a szeme előtt koccant, ha nagy ívben kerül, és lemegy a bukótérbe, a Williams nem találja el, ezzel szemben maradt az íven.

Maldonado nem említette, hogy kerékcserére akart volna jönni, bár az eset épp a boxbejáratnál történt, és mérnöke szerint elképzelhető, mert ki akarták hozni, ám elromlott a rádió, ezért csak táblán tudták a depóba szólítani.

Rovatok