Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Niki Lauda megmentőjének fia

2013. október 15., kedd 13:18 | nyolc éve frissítve

Balesetben vesztette életét a huszonhat éves Sean Edwards, aki a Porsche Supercup-sorozatban vezette a bajnokságot. A tragédia Ausztráliában, szerda reggel történt.

A hírek szerint a brit Edwards utasa volt annak a Porsche 996-osnak, ami a queenslandi pálya egyik kanyarjában a falnak csapódott, a versenyző azonnal meghalt. Az autó kigyulladt, a biztonsági személyzet csak késve ért oda, a nézők próbáltak segíteni.

Az autó húszéves vezetőjét három óra alatt tudták kivágni a roncsból, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, küzdenek az életéért.

Michelisz Norbert is búcsúzik

Ma reggel elhunyt a túraautósport egyik legnagyobb tehetsége, a 26 éves Sean Edwards. Legutoljára a hungaroringi Forma 1-es hétvégén találkoztam vele, ahol a Porsche Szuperkupában versenyzett. A kevés versenyző egyike volt, akire felnéztem mert bármilyen autóban ült, azonnal sikerre vitte. Nyugodj békében! - írta Facebook-oldalán a magyar WTCC-versenyző.

Edwards tizennyolc pont előnnyel vezette a Porsche Supercup-sorozatot két versennyel a szezon vége előtt, a dubaji és a nürburgringi huszonnégy órás futamon is az élen végzett az idén. Korábban versenyzett a GT2, GT3 és a  Le Mans-sorozatokban, mielőtt 2008-ban a Porschéra váltott.

A korábbi Forma-1-es versenyző, David Coulthard azt írta, „sokkoló hírt kaptunk Seanról. Nagyszerű ember volt, egy szupertehetség, részvétem minden hozzátartozójának".

A huszonhat éves pilóta annak a Guy Edwardsnak volt a fia, aki a hetvenes években a Forma-1-ben versenyzett. Guy Edwards volt az egyik pilóta, aki az 1976-os Német Nagydíjon Niki Laudát segített kimenteni az égő roncsból.

Sean Edwards szakértőként segített a Lauda és James Hunt versengéséről készül Rush című filmben, néhány jelenetben felbukkant apját alakítva.

Rovatok