Index Vakbarát Hírportál

Még egy tinédzser orosz a Forma-1-ben

2013. október 21., hétfő 21:53

A sauberes, 18 éves Szergej Szirotkin után újabb fiatal orosz vásárolhatta be magát a Forma-1-be, a 19 esztendős Daniil Kvjat. A tehetség ráadásul nem is akárhová, hanem a Scuderia Toro Rossóba (STR), a Red Bullhoz távozó Daniel Ricciardo helyére megy, közölte az istálló hétfő este.

A Red Bull juniorprogramjának növendéke idén a GP3-ban és az európai Forma-3-ban indul, előbbiben 14 versenyből kettőt nyert meg, egyszer rajtolt a pole-ból, négyszer állt dobogón, a bajnokságban második, ám az utolsó futamon még megszerezheti a címet. F3-ban 21-ből egyet nyert, 1 pole-ja és hét dobogós helye van.

Kinevezése kissé váratlan, tapasztaltabb versenyzőket előzött meg a helyért, aminek megszerzésében minden bizonnyal szerepük van személyes szponzorainak is.

Kvjat április végén lesz 20, Rómában él, három nyelven, angolul, spanyolul és olaszul beszél anyanyelvén kívül. Csakúgy, mint Szirotkinnak, még neki is meg kell majd kapnia az F1-es szuperlicencet, hogy nagydíjakon indulhasson. Vezetett már F1-autót, az STR gépét, júliusban, a silverstone-i gumiteszten. Csapattársa Jean-Eric Vergne lesz.

Rovatok