Index Vakbarát Hírportál

Hülkenberg: Nem fizetett nekem a Ferrari

2013. november 14., csütörtök 19:46 | nyolc éve frissítve

Nem igaz, hogy a Ferrari fizetett Nico Hülkenbergnek azért, hogy utasítsa vissza a Lotus utolsó két futamra szóló ajánlatát, ezzel ne segítsen az istállónak megelőzni az olaszokat az F1-es gyártók világbajnokságában - állítja maga Nico Hülkenberg.

"Nem tudom, ezt ki találta ki. Nem tudom elképzelni. Nem is értem, mi értelme lenne" - idézte az Autosport.com az Amerikai Nagydíjon nyilatkozó pilótát.

Az olasz médiában megjelent, hogy a Ferrari miatt mondta le az utolsó pillanatban a lotusos beugrást, annak érdekében, hogy a sztárcsapat nagyobb eséllyel maradhasson legalább a harmadik helyen a konstruktőr-vb-n. Ezért ugyanis sokkal több pénz jár, mint a negyedikért. A Lotus két futammal, 86 ponttal a vége előtt 26 pont hátrányban van.

Azt viszont elismerte Hülkenberg, hogy járt a Lotusnál: "Ott voltam, tárgyaltam Erickel (Boullier, a csapatfőnök) erről a két GP-ről és ezeken túl is, mert a következő szezon nagyon fontos ".

De akkor miért mondott nemet, és maradt inkább a gyengébb Saubernél? Erről csak homályosan beszélt.

"Természetesen vonzó ajánlatnak tűnt, legalábbis kívülről. De csupán a két versenyre szólt, ami rizikós. Nagyobb távlatokban kell gondolkozni, emiatt döntöttünk így. Ismeretlen autóba ülni, ha megtettem volna, akkor sem várhatták volna tőlem, hogy azonnal legyőzzem Romain Grosjeant, aki jó eredményeket szállít. Én ebből a szempontból néztem a helyzetet."

Hülkenberg valószínűleg attól tartott, bárhogy is sikerül Kimi Raikkönen helyettesítése, a Lotus nem ajánl neki szerződést a következő szezonra. Az istálló ugyanis anyagilag még mindig labilis - annak ellenére, hogy egy hete úgy tűnt, megoldódtak a gondjai -, és emiatt inkább a mintegy 40 millió eurót fizetni képes Pastor Maldonadót fogja leigazolni, aki szintén járt az enstone-i bázison.

Ha Hülkenberg most lép, lehet, hogy a Saubernél jövőre is biztosnak tűnő lehetőségét veszítette volna el, két szék közé esik, mint 2010 végén, amikor a Williams kitette, és nem talált magának állást. 2011-ben így a Force India tartalékja volt, velük tért vissza 2012-ben. A mindig igen jól értesült Eddie Jordan exmenedzser szerint most is oda tart vissza.

Raikkönen megüresedett Lotusát - egy sor lemondás után - a két záróversenyre végül az idén eddig pihenő, a Caterhamnél tesztelőként alkalmazott Heikki Kovalainen veszi át.

Rovatok