Index Vakbarát Hírportál

Michael a fia előtt nem csinál őrültséget

2013. december 31., kedd 15:01

Michael Schumachert vasárnapi síbalesete után hétfő este ismét megműtötték, jobban van, mint hétfőn, de még mindig kritikus állapotban. A részletekről először nyilatkozott a sajtósa, de Niki Lauda és Flavio Briatore is fontos dolgokat mondott.

Az angol Guardiannek nyilatkozott Niki Lauda Michael Schumacher vasárnapi balesetéről.

Természetesen a Forma-1 háromszoros bajnokát is sokkolta a hétszeres bajnok franciaországi balesete, hiszen mint mondta, 300 versenyen kockáztatta az életét, erre a sípályán sérül meg legjobban.

„Michael nagyon jól síel. Már számtalanszor megmutatta. Ami történt, bárkivel előfordulhatott volna. Biztos vagyok benne, hogy semmilyen őrültséget, felesleges kockázatot nem vállalt, különösen nem a fia előtt. Kitűnő ember, nem egy hülye” - magyarázta a lapnak.

Sabine Kehm, Schumacher sajtósa néhány részletet árult el a balesetről az olasz La Gazzetta dello Sportnak, miután beszélt az orvosokkal Grenoble-ben.

"Nem igaz, hogy Michael túl gyorsan ment. 

Épp megállt segíteni a csoportja egyik tagjának, aki elesett, majd újraindult. Nem voltam ott, de akik látták, azt mondták, hogy Michael visszafogott tempóval közelített az átjáróhoz, de egy nem látható sziklára csúszott, ami valósággal a levegőbe katapultálta. Elvesztette az egyensúlyát, és beverte a fejét. Véletlen."

A 44 éves Schumacher vasárnap 11.07-kor két pályát összekötő sziklás részen esett el, és ha nincs sisakban, belehalt volna az ütközésbe.

A korábbi F1-pilóta, Martin Brundle arra utalt, hogy mivel csak egy éve hagyta abba a versenyzést, szüksége volt adrenalinra, mert egy ilyen típusú ember nem képes megnyugodni egyik pillanatról a másikra. Gyönyörű fotókat mutatott a telefonján, amiket siklóernyőzés közben készített.

„Nagyon szerencsétlen eset ez, mert az adrenalin keresése nem jelent ésszerűtlenséget is. Mindenki imádkozni fog érte” - összegzett Brundle.

"Több százszor ültem autóban Schumacher mellett. Hotelból pályára, városba be, városból ki. Egyszer nem láttam versenyezni közúton, higgyék el. Michael a forgalomban nagyon körültekintő. A fiával síelt, nem tudom elképzelni, hogy úgy jött volna lefelé, mint a bolond" - ezek már Flavio Briatore szavai voltak, aki a csapatfőnöke volt.

Schumachert hétfő este ismét megoperálták - vasárnap is azonnali műtétre volt szükség, ahogy beért a kórházba - a beavatkozás jól sikerült,

de a bajnok még nincs túl az életveszélyen.

Állapota kevéssel stabilabb és kezelhetőbb, mint egy napja volt, de továbbra is kritikus.

A jövőről ezúttal sem tudnak pontos felvilágosítást adni, hiszen óráról órára haladnak előre.

„Azért ülünk itt, hogy elmondjuk, mi történt az ezt megelőző 24 órában, másról egyelőre nem beszélhetünk. Ha nincs miről beszélni, akkor nem is fogunk megszólalni. Van egy stratégiánk, e szerint haladunk.

Időt nyertünk, ez volt a legfontosabb és továbbra is ez a legfontosabb"

- jelentette ki Jean-Francois Payen professzor.

Emmanual Gay, a kórház agysebészeti osztályának vezetője azt mondta, „mindenhol vannak hematómák" a sérült agyban, de mivel enyhe javulást észleltek, újabb műtéti beavatkozás mellett foglaltak állást. „Nagyobb volt (a többinél), és könnyebben hozzá tudtunk férni" - mondta a vérömlenyről az orvos. Hozzátette: úgy ítélték meg, hogy kockázat nélkül el tudják távolítani. Az operáció célja az volt, hogy csökkentsék a nyomást a sportoló koponyájában.

Schumachert továbbra is mesterséges kómában tarják, és nem tudják, mikor ébreszthetik fel.

Rovatok