Index Vakbarát Hírportál

Kehm: Nem mondtam, hogy Michael Schumacher túl van az életveszélyen

2014. január 7., kedd 11:19

Michael Schumacher menedzsere és sajtófőnöke, Sabine Kehm a német Focusnak kedd hajnalban tagadta, hogy azt mondta volna a német RTL televízió riporterének, hogy a kómában fekvő volt autóversenyző már nincs életveszélyben. A csatorna és a Bild című lap saját-saját információra hivatkozva azt írta, a hétszeres F1-világbajnok túl van az életveszélyen.

"Sabine Kehm cáfolja, hogy Michael Schumacher nincs életveszélyben. Azt közölte, hogy az állapota valóban stabil, de azt nem tudják megerősíteni, hogy elmúlt volna a veszély" - tudósított a Focus.

Kedd reggel a Bild vissza is vett, arra módosított, hogy "lehet reménykedni", Schumacher túlélheti, mert "apró javulás" tapasztalható nála.

Schumacher állapota hivatalosan továbbra is "kritikus, de stabil", amint orvosai legutóbb közölték, hétfő délután. És ahogy nyomatékosították, addig az is marad, amíg ők vagy a menedzsment közvetlenül mást nem mond.

A Bild közben úgy értesült, hogy Schumacher az elmúlt egy hétben kétszer volt válságos állapotban, konkrétan majdnem meghalt.

Szerdán a december 29-i balesetről valószínűleg nyilvánosságra hoznak egy felvételt, amit a Schumacher sisakjára rögzített kamera készített. Az anyag létezik, a bajnok tényleg lefilmezte az esését, állítja a Ledauphine.com. A francia ügyészség sajtótájékoztatója a balesetben folyó nyomozásról délelőtt 11 órakor kezdődik, feltehetően ekkor mutatják majd be a videót.

Rovatok