Index Vakbarát Hírportál

Corinna Schumacher lehetetlent kér

2014. január 7., kedd 18:27

Felszólította az újságírókat és a fotóriportereket Corinna Schumacher, a 10 napja kómában fekvő Michael Schumacher felesége, hogy hagyják el a grenoble-i kórház környékét is, ahol férjét ápolják, hogy az orvosok nyugodtan végezhessék a dolgukat, és ne zavarják a családot sem.

A felhívás után szinte azonnal megszólalt Michael Konken, a Német Újságíró Szövetség elnöke, aki mindkét fél oldalára állt.

"Tartsák tiszteletben az áldozatok, illetve hozzátartozóik érzéseit, még akkor is, ha egy prominens személyiségről van szó - állt látszólag az asszony oldalára az elnök, majd így folytatta a Bildnek adott nyilatkozatában - Michael Schumacher világszerte ismert Forma-1-es sikerei miatt. Rengeteg ember aggódik az életéért síbalesete óta. A médiának kötelessége tudósítani róla."

Vagyis nem lehet Corinna Schumachernek felróni, hogy teljes nyugalmat szeretne magának és férje környezetének, ám az újságíróknak sem, hogy információkat akar szerezni, hiszen Schumacher többszázmillió rajongója ezt várja tőlük.

A volt pilóta ápolását nem zavarják, a kórházba nem mehetnek be, a bejárat előtt várakoznak.

Az orvosok hétfőn közölték, hogy Schumacher állapota az utóbbi egy hétben nem változott, továbbra is kritikus, de stabil, nem múlt el az életveszély sem, és amíg nem is változik, nem szólalnak meg újra, nem adnak ki közleményt, nem tartanak sajtótájékoztatót.

Néhány órával később a német RTL csatorna és a Bild bulvárlap mégis azt írta, elmúlt az életveszély, mint másnap kiderült, tévesen. A menedzser-sajtósra hivatkozott a televízió, Sabine Kehm viszont cáfolta, hogy ilyet mondott volna a tévéadó riporterének.

Michael Schumacher minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája, mindössze egy éve hagyta abba a versenyzést. A világ egyik legismertebb sportembere, sőt, embere, aki rendkívül népszerű, tényleg többszázmillió rajongója van világszerte. Az emberek hallani akarnak róla, ilyen kritikus helyzetben végképp, nap mint nap, és már az is sokat jelent nekik, ha minden nap annyit kapnak hivatalos helyről, hogy Schumachernél nincs változás.

Rovatok