Index Vakbarát Hírportál

Alonso: Valljuk be, az autók rondák, nem jó

2014. február 7., péntek 16:12

Már Sebastian Vettel is említette, hogy nem elégedett az idei kocsik kinézetével - "a miénk sokkal klasszabb a többinél" -, az RBR technikai főnöke nyíltan kimondta, ez így nem helyes, és a Caterham igazgatója is kritizálta az orrok kinézetét - "mintha az Alien kijönne a száján". Most Fernando Alonso is a csúnya orrkúpokra panaszkodik. (Nem csoda, a Ferrarié az egyik legkevésbé tetszetős.)

"Valljuk be, rondák az autók, nem tagadhatjuk a szurkolók és magunk előtt sem. Nem néznek ki elég jól, mert az emberek úgy tekintenek a Forma-1-re, mint a motorsport csúcsára, aerodinamika, teljesítmény és technológia szempontjából. De amikor a kocsi elejére nézel, nem ezt látod" - nyilatkozta a CNN-nek.

A spanyol viszont állítja, hogy a Ferrarinál már dolgoznak a helyzet kezelésén: "De találunk majd megoldást. A mérnökök elég okosak, hogy gyorssá és széppé is tegyék az autókat".

Az orrdizájnok azért ennyire ormótlanok vagy suták, mert az új szabályok szerint a kocsi orrának mélyről kell indulnia, az viszont nincs megszabva, hogyan kell kiszélesednie: a legtöbb leszorítóerő pedig a karvajorrokkal vagy a Ferrariéhoz és a Mercedeséhez hasonló nyomott orrkúppal érhető el. A Lotusé egészen egyedi, ilyet csak ők csináltak.

Rovatok