Index Vakbarát Hírportál

Reméljük, ez a nő az F1-ben nem bukik ilyeneket

2014. február 14., péntek 12:55

A Sauber Forma-1-es istálló szerződtette Simona De Silvestro svájci autóversenyzőnőt, aki hivatalosan "a csapathoz kapcsolódó" pilóta lesz 2014-ben. Célja, hogy 2015-ben állandó helyet harcoljon ki magának az F1-ben.

De Silvestro 25 éves, az elmúlt négy évben az Indycarban indult, és tavaly ő lett az első nő a sorozatban, aki nem oválpályán dobogós helyezést ért el, Houstonban másodikként futott be.

Az Indexen is írtunk már róla korábban, többször is, ő az, aki ijesztő baleseteket úszott meg vagy szinte sértetlenül vagy minimális sérüléssel.

A Sauber célja, hogy "felkészítse egy versenyzői helyre az F1-be a 2015-ös szezonra".

"Négy év Indycar után Simona igen ambiciózus, és jövőre a Forma-1-be akar kerülni. Nagyon tehetségesnek tarjuk, ezért bevesszük a csapatba, és minden segítséget megadunk neki, hogy a motorsportok csúcsára érjen" - nyilatkozta Monisha Kaltenborn csapatfőnökasszony.

Jópár évvel ezelőtt Bernie Ecclestone már beszélt arról, hogy jól jönne egy nő a Forma-1-be, úgy tűnt, ki is szemelte Danica Patricket, de ő végül maradt Amerikában, jelenleg a NASCAR-ban indul.

De Silvestro crash

"Óriási lépés ez, hogy életem álmát megvalósítsam, nagyon boldog vagyok, hogy ekkora lehetőséget kapok egy ilyen nagyszerű csapatnál. A Saubernek nagy hagyományai vannak, és ez az egyetlen svájci istálló az F1-ben. Nem tudom elégszer megköszönni Monisha Kaltenbornnak és Peter Saubernek, hogy hisznek a képességeimben, és megadják nekem ezt az esélyt" - lelkendezett De Silvestro, aki előbb a szimulátorban fog gyakorolni, majd tesztelheti a Sauber F1-autóját.

Simona de Silvestro balesete 1.-2010.06.05.

Rovatok