Index Vakbarát Hírportál

Button: Meglátjuk, 1 év múlva itt leszek-e

2014. március 10., hétfő 17:03

Jenson Button egy év múlva visszavonulhat - állítja ő maga a brit Telegraph-nak adott interjújában. Bár úgy tudni, még többéves szerződés köti a McLarenhez, ha kikap újonc csapattársától, Kevin Magnussentől, nem tartják meg.

"Ha elég jó leszek idén, a Forma-1-ben maradok jövőre is. Ha nem, akkor nem fogok versenyezni. Bármi is történik, nem félek. Kevin nagyon nagyon gyors volt a teszteken, de azt hiszem, rájött, hogy a Forma-1 sokkal többről szól, mint eddig gondolta. Nagyon jól boldogul persze a technológiával és az új szabályokkal. Többet beszélek vele a beállításokról, mint bármelyik eddigi társammal" - nyilatkozta az angol, aki a próbákon nagyjából úgy teljesített, mint a dán.

2015-ben a McLaren Honda motorra vált, és a japánok szándékaiból kiderült, abszolút topcsapatot akarnak a lehető leggyorsabb pilótákkal. Fernando Alonsót környékezték egész ősszel, a spanyol végül maradt a Ferrarinál. Azt pletykálták, egy év múlva vált, ám ez Ron Dennis visszatérésével a McLarenhez meghiúsulhat. Alonso megmondta, ha ő lesz a főnök, nem megy vissza az angolokhoz, akiknél 2007-ben egy botrányos szezont csinált végig Lewis Hamilton mellett, és a gondokért a mai napig Dennist okolhatja.

Button idén izgalmas szezont vár, egyrészt a turbóváltás, másrészt a Red Bull-Renault siralmas tesztszereplése miatt.

"Izgalmas idényre számítok, vezetési szempontból nem akkora élvezet, mint öt-hat éve, de próbálunk alkalmazkodni, és mégis csak a világ legjobbjaival mérkőzhetsz meg itt - mondta a rájuk váró különbségekre célozva. - Nem hiszem, hogy a Red Bull az első sorban lesz, és ez pozitív a sportnak. Szomorú, hogy örülünk ennek, de ez van. Túl dominánsak voltak. Jó lesz egy kisebb csapatot, mint a Williams, élközelben látni, az emberek imádni fogják. És több istálló fog versenyt nyerni."

Az évad péntek hajnalban, az Ausztrál GP szabadedzéseivel kezdődik, a McLaren nem favorit, a középmezőny elejére várják a szakértők.



Rovatok