Index Vakbarát Hírportál

RBR: 2 kört kaphatunk a Mercitől hétvégén

2014. március 11., kedd 15:08

Pár nap, és véget ér a Red Bull-dominancia a Forma-1-ben, ismerte el a csapatfőnök Chris Horner és a tulajdonos Dietrich Mateschitz.

"Lehetséges, hogy lesz domináns csapat, csak nem mi, hanem a Mercedes. Ha két kör előnnyel futnának be Melbourne-ben, az sem lenne meglepetés az alapján, amit a teszteken tapasztaltunk. Masszív az előnyük" - idézte az ESPN Hornert, aki ezzel egyedül a célbaérésről nem mondott le.

Az RBR-nek gondjai vannak autójával, de sokkal nagyobbak a motorjával, a Renault-val.

"Jelenleg a mercedeses csapatok meglehetősen korrekt formában vannak, mi pedig nem. Le vagyunk maradva, rengeteget kell behoznunk. Adrian (Newey) és a technikai részlegünk kiváló munkát végzett, bár vannak hűtésproblémáink, keményen dolgoztunk rajtuk. A fő lemaradásunk a motorszállítónkkal van, de fel fognak zárkózni, egyszerűen fel kell nekik. Mire Európába érünk, remélhetőleg már látszani fog a fejlődés" - azaz Horner maximum az ötödik futamon számít eredményre, jóesetben.

A gyári Mercedes-pilóta Nico Rosberg és Lewis Hamilton közül utóbbit tartja esélyesebbnek: "Lewis extrémtehetség, és természetesen gyors, ráadásul most már a jó csapatban van, vagyis valószínűleg ő a szezon favoritja".

Mateschitz a Gazzettának annyit fűzött mindehhez:  "A korszakunknak valószínűleg vége".

Az elmúlt négy évben világbajnok istálló így nagyon szerényen vág neki az évnek, és az sem lenne meglepetés, ha ez az idényük sosem indulna be.

Az Ausztrál Nagydíj péntek hajnalban kezdődik az első szabadedzésekkel, az időmérő szombat, a futam vasárnap reggel hétkor lesz - magyar idő szerint.

Rovatok