Index Vakbarát Hírportál

Alonsóék miatt nem volt végleges az időmérő

2014. március 29., szombat 12:54

Az esős maláj időmérőn bonyodalmat okozott a toro rossós Danil Kvjat és Fernando Alonso: balesetük miatt le kellett állítani az edzést. 

Az egyik kanyarba Alonso mögött érkezett az orosz, azt hitte még befér a belső íven, mert a ferraris akkora helyet hagyott, hogy két kamion befért volna, abszolút lement az ívről, de nem jött össze a manőver, mert a spanyol belekanyarodott. Jött a piros zászló, aztán már az is kisebb csoda volt, hogy a Ferrari folytatni tudta, mert megsérült a felfüggesztése. Pályán maradt Alonso, és végül a negyedik helyet szerezte meg. 

F1 2014 Malaysia Alonso Kvyat Crash

Kvjat a tizenegyedik helyen végzett, a sorrend viszont még módosulhat, manőverét vizsgálják, de meglepő lenne, ha őt büntetnék.  Mivel Alonso nem igazán láthatta az STR-t, sanszos, hogy versenybalesetnek minősítik az esetet.

A tizenkilenc éves újoncnak Ausztráliában volt egy necces manővere az időmérőn, akkor Hamiltonnal akadt össze majdnem. 

UPDATE: ahogy sejtettük, nem büntetnek az Alonso-Kvjat-ütközés miatt.

Bottast megbüntették

Nem úszta meg büntetés nélkül Valtteri Bottas, aki Daniel Ricciardót tartotta fel az időmérőn, három hellyel sorolták vissza, a tizennyolcadikként indulhat majd holnap. „El fogok vele beszélgetni, mert tavaly már több ilyen eset is volt" - nyilatkozta Ricciardo a történtek után. A finn másképp látja a dolgot, szerinte semmilyen incidens nem történt. 

Rovatok