Index Vakbarát Hírportál

Sutil nem visz kulacsot a bahreini futamon, de akkor így iszik?

2014. április 4., péntek 11:36

Kulacs nélkül vág neki vasárnap a Bahreini GP-nek Adrian Sutil, hogy így is csökkentse autója tömegét. Az alsó súlyhatár ettől a szezontól kezdve 692 kiló, amit a nagyobb termetű pilóták, mint ő, Hülkenberg, Button, Grosjean jócskán átléphetnek. A 75 kilós Sutil például 20 kilóval van a határ fölött az Autosport szerint.

A német elmondta, a kisebb versenyzők - például Massa - gátolják a súlyhatár emelését, mert így fél másodperccel is gyorsabbak körönként. Mivel ő és társai is már olyan szikárak, hogy izomból kellene leadniuk, nem tud mást tenni, minden lehetőséget megragad: inkább nem iszik másfél órán keresztül a sivatagi futamon.

Ausztráliában is ezt csinálta, de az ottani huszonpár fok sokkal kisebb kihívás volt, mint a bahreini 30. Malajziának múlt hétvégén nem mert nekivágni folyadék nélkül, egy kis teát vitt a kulacsában. Most viszont ezt sem tervezi, így nem jut folyadékhoz legalább 90 percen át.

"Normális esetben 1-1,5 liter folyadékot viszünk, ami 300-400g felesleg, és akkor még nem számoltuk a félkilós kulacsot. 300-zal megyünk, tökéletes mentális és fizikai kondícióban kell lennünk, de jelenleg nem garantálható, hogy mindenki 100 százalékos állapotban van" - panaszkodott Sutil.

20 éve Amerikában, az Indycarban nem bajlódtak az autóba szerelt kulaccsal, egyszerűbb módszert alkalmaztak, talán a Sauber is megpróbálhatná azt, amit Michael Andretti és a Newman-Haas Team csinált anno:

Crazy Andretti Pitstop

Rovatok