Index Vakbarát Hírportál

Vettel raporton az FIA-elnök Todtnál

2014. április 4., péntek 15:43 | nyolc éve frissítve

Elbeszélget a bahreini hétvégén Jean Todt FIA-elnök a világbajnok Sebastian Vettellel, miután a pilóta egy hete keményen kritizálta a turbómotoros F1 hangját, ami szerinte túlontúl csendes. Nem is ezzel volt persze baj, hanem azzal, hogy Vettel a shit, azaz szar szót használta, ami a sportvezető szerint túl közönséges.

Az Autosport úgy tudja, Todt levelet is írt Vettelnek, hogy mellőzze a -nyilvános - káromkodást, és raporttal is nyomatékosítani akarja elvárásait.

Vettelnek gazdag előélete van káromkodásból és ellenszegülésből, Todttal nem először gyűlik meg a baja. A 2012-es abu-dzabi verseny után Kimi Raikkönennel együtt a dobogón többször a fuck szót használta élő adásban, majd az FIA hivatalosan figyelmeztette a versenyzőket, hogy mellőzzék az ilyesmit.

Tavaly pedig azzal húzta ki a gyufát Todtnál, hogy mikor Indiában megnyerte zsinórban negyedik vb-jét, nem vitte vissza kocsiját a boxba az előírásoknak megfelelően, hanem a célegyenesben pörgött, gumit égetett, és ott parkolta le a Red Bull-Renault-t. Ekkor megrovást kapott, Todt leszidta.

Vettel pozitívan áll a mostani mítinghez. "Teljesen normális, hogy találkozunk az első két futam után. Mr. Todt idejön, úgyhogy ésszerű leülnünk, beszélgetnünk pár dologról" - tett úgy, mintha nem tudná, miről lesz szó.

Rovatok