Index Vakbarát Hírportál

F1: a Ferrari-főnök megkezdte a tisztogatást

2014. április 24., csütörtök 13:21

Elkezdte felszámolni a Ferrari-bürökráciát Luca Di Montezemolo, a cég elnöke, hogy intézkedéseivel újra sikeressé tegye a Forma-1-istállót. Stefano Domenicali csapatfőnök másfél hete mondott le, helyére Montezemolo azonnal az F1-ben ismeretlen topmenedzserét, Marco Mattiaccit ültette.

Az Autosport úgy tudja, a nagyfőnök megvált több konzultánstól, igyekszik leépíteni és leegyszerűsíteni, illetve átstruktúrálni az istálló menedzsmentjét, hogy felgyorsítsa az ügymenetet.

"A cserék célja, hogy a Ferrari gyorsabban reagáljon, gyorsabban szedhesse össze, és használhassa fel a pilótáktól kapott tapasztalatokat, amiket a szimulációk alatt, még inkább a pályán szereznek" - jelent meg közleményben a Ferrari weboldalán.

Az angol újság szerint Montezemolo kapcsolatba lépett a csapat technikai partnereivel, azaz alkatrész-beszállítóival, hogy rövidítsék le a gyártási, illetve kézbesítési időt. Mindemellett igyekszik gyorsítani az autófejlesztési tempót is. Talán már ezeknek az intézkedéseknek köszönhető, hogy vasárnap, Kínában Fernando Alonso megszerezte a Ferrari első idei dobogós helyezését, harmadik lett.

Mattiacci nem zárta ki, hogy az olaszok mérnököt vagy más fontos szakembert igazoljanak a stábba, ha valaki olyan akad, aki komolyan hozzá tud járulni az istálló fejlődéséhez.

Alonso 41 ponttal harmadik a világbajnokságban, Kimi Raikkönennek viszont csak 11 pontja van. Nico Rosberg 79 ponttal vezet mercedeses csapattársa, a négyből három futamot nyerő Lewis Hamilton előtt.

Rovatok